Stesati i održati ravan trbuh izazov je za mnoge. Topljenje masnih jastučića na području struka nema instant rješenje nego podrazumijeva promjenu prehrambenih navika. Mi vam nudimo najjednostavnije prijedloge za uspješno obavljanje ovog zadataka

1. Započnite dan s vodom s limunom. Štoviše, iscijedite sok jednog limuna, pomiješajte ga s toplom vodom i prstohvatom soli, pa ovu tekućinu pijte svako jutro kako bi potaknuli rad metabolizma i otopili masne jastučiće.

2. Zamijenite rafiniranu rižu, kruh i tjesteninu s njihovim 'smeđim' alternativama od cjelovitih žitarica. Oni polako otpuštaju energiju, pa vas drže dulje sitima.

3. Izbjegavajte šećer, industrijske proizvedene slastice s dodatkom homogeniziranih masnoća, kao i gazirane sokove koji kriju brojne kalorije.

Oplemenite okus hrani uz pomoć cimeta, crnog papra i đumbira jer ovi začini smanjuju šećer u krvi.

4. Pijte mnogo vode, i u pravilnim razmacima tijekom cijeloga dana kako bi potaknuli sagorijevanje kalorija i otklonili toksine iz organizma.

5. Iskoristite svaku priliku za uživanje u sirovom češnjaku. Njegovi sokovi potaknut će proces sagorijevanja kalorija u tijelu, a posebno ako prožvačete dva do tri režnja ujutro ili navečer.

6. Ne zaboravite na voće i povrće koji sadrže iznimno važne vitamine i minerale. U jelovnik uvrstite što je više moguće citrusnog voća koji potiče otapanje masnih jastučića, kao i zelenog lisnatog povrća koji sadrži prehrambena vlakna i otključava probavu.

7. Začinite obroke cimetom, đumbirom i crnim paprom. Ovi začini podarit će novu gastronomsku dimenziju vašoj hrani, a istovremeno će smanjiti šećer u krvi i pomoći vam u mršavljenju.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju