Obožavatelji Jennifer Lopez primijetili su da latino diva baš i nije bila dobro raspoložena na 91. dodjeli Oscara.

Galerija Jennifer Lopez i Amal Clooney Jennifer Lopez na 91. dodjeli Oscara u haljini Toma Forda Isti model haljine, ali u crvenoj boji, Amal je nosila na zabavi nakon Met Gale +1 Amal u haljini Toma Forda nakon Met Gale 2018. godine

Bilo je teško ne zamijetiti nedostatak tradicionalnog osmijeha koji obično krasi lice predivne 49-godišnjakinje u ovako važnim prigodama. Možda je uzrok neraspoloženja bila činjenica da je na sebi imala haljinu koju je već netko nosio.

Naime, uoči Oscara poznate dame "trgaju se" za haljinama iz najnovijih haute couture kolekcija poznatih modnih kuća, a dizajneri često naprave i nove haljine po njihovoj mjeri. Timovi stilista uvijek paze na to da njihova zvijezda premijerno odjene određenu haljinu i situacije u kojima se netko na dodjeli Oscara pojavi u već nošenom modelu uistinu su rijetke.

Jennifer Lopez na 91. dodjeli Oscara u haljini Toma Forda Jennifer Lopez na 91. dodjeli Oscara u haljini Toma Forda (Foto: Getty Images)

Ovaj put to se dogodilo upravo Jennifer Lopez, koja je na dodjelu stigla u haljini Toma Forda. Isti model haljine, samo u crvenoj boji, Amal Clooney nosila je prije više od 10 mjeseci na zabavi nakon Met Gale.

Amal u haljini Toma Forda nakon Met Gale 2018. godine Amal u haljini Toma Forda nakon Met Gale 2018. godine (Foto: Profimedia)

Kada su Rob Zangardi i Mariel Haenn, dugogodišnji stilisti latino dive, u prosincu 2018. godine saznali da će njihova slavna klijentica biti prezenterica na Oscarima, odmah su krenuli u potragu za haljinom. Dizajneri su im poslali skice svojih budućih kolekcija za 2019. godinu.

To je bilo prije nego što su uopće objavljene nominacije ili imena prezentera. Imamo modne kuće Zuhair Murad, Versace, Oscar de la Renta, Elie Saab i mnoge druge na direktnoj liniji pa smo odmah kontaktirali s njima. Za nas stiliste to je bilo uistinu zabavno jer smo uspjeli vidjeti kako izgledaju kompletne kolekcije prije svih i podijeliti s Jen naš odabir.

Isti model haljine, ali u crvenoj boji, Amal je nosila na zabavi nakon Met Gale Isti model haljine, ali u crvenoj boji, Amal je nosila na zabavi nakon Met Gale (Foto: Getty Images/Profimedia)

Zapravo nikad ne znamo što će nositi do ključnog dana pa dizajneri moraju odlučiti ako svoje najbolje haljine žele čuvati do zadnjeg velikog događanja u sezonu nadajući se da će ih Jennifer odjenuti ili će je posuditi nekom drugom za npr. dodjelu nagrada SAG. Kada je u pitanju netko poput Jennifer, dizajneri obično žele napraviti nešto posebno po mjeri za ove dodjele. Uživali smo birajući između tih couture komada jer se moglo vidjeti da su dizajneri stvarno stavili svoje srce i dušu u te kreacije
, kazao je Zangardi za Hollywood Reporter nakon Oscara.

Haljina Toma Forda bolje pristaje...

glasova:

Jennifer je naposljetku za dodjelu odabrala haljinu Toma Forda, koji svake godine na Oscarima odjene samo jednu damu. Zanimljivo je kako je upravo taj model haljine uzrokovao pravu dramu nakon prošlogodišnje Met Gale. Naime, crvena verzija tjednima je rađena posebno za Amal, koja ju je premijerno trebala odjenuti na crvenom tepihu njujorškog muzeja Metropolitan. Međutim, odvjetnica se u zadnji trenutak odlučila za rezervnu haljinu britanskog dizajnera Richarda Quinna, a Fordovu haljinu odjenula je za zabavu nakon najvažnijeg modnog događanja u godini.

Rihanna na Met Gali - 3 Rihanna: Kraljica Met Gale u izdanju koje nije moglo proći bez negativnih kritika
Gisele Bündchen (Ne)dopustivo? 15 poznatih dama koje krše glavno pravilo najvažnijeg modnog događanja

Fordov tim navodno je bio vrlo nezadovoljan tom odlukom zato što haljina zbog toga nije dobila gotovo nikakav prostor u medijima te nije bila fotografirana na njima prihvatljiv način, a uništena je i prilika da neka druga dama s A-liste zvijezda nosi haljinu na drugom događanju.

Postavlja se pitanje jesu li stilisti Jennifer Lopez znali da je ovaj model haljine već nošen i svejedno ga odabrali za latino divu ili ih Fordov tim možda nije ni obavijestio o tome. S obzirom na to da u intervjuu za Hollywood Reporter djeluju poprilično uvjereni da je njihova klijentica premijerno nosila Fordovu kreaciju, možda uistinu nisu bili svjesni drame koju je haljina već uzrokovala.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju