Svake godine Met Gala ima zadanu temu i "dress code" prema kojem bi se uzvanici na tom svečanom događanju trebali odjenuti, ali brojne poznate dame to ipak ne rade.

Galerija Poznate dame koje su prekršile glavno pravilo Met Gale - 15 Poznate dame koje su prekršile glavno pravilo Met Gale - 14 Poznate dame koje su prekršile glavno pravilo Met Gale - 3 +12 Scarlett Johansson u haljini modne kuće Marchesa Najveća imena iz svijeta mode i zabave opet su se pojavila na tradicionalnoj svečanoj večeri kojom se obilježava otvaranje izložbe Kostimografskog instituta njujorškog muzeja Metropolitan.

Od 10. svibnja do 8. listopada 2018. godine u muzeju se može razgledati izložba pod nazivom "Nebeska tijela: Moda i katolička mašta".

Izložba je dijalog između mode i srednjovjekovne umjetnosti iz kolekcije Meta kojim se preispituje povezanost mode s molitvenom praksom i tradicijama katoličanstva. Kamen temeljac izložbe su papinske odore i dodaci iz sakristije Sikstinske kapele, među kojima ima onih nikad viđenih izvan Vatikana, stoji u priopćenju muzeja.

Uzvanici Gale u pravilu bi se trebali odjenuti u skladu temom i njezinom estetikom. S obzirom na to da je ovo večer na kojoj se slave sva lica mode, od nosivog do skulpturalnog, svi mogu dati mašti na volju i maksimalno eksperimentirati s odabirom odjeće ili stajlingom.
Poznate dame koje su prekršile glavno pravilo Met Gale - 5 Gisele Bündchen u haljini modne kuće Versace (Foto: Getty Images)
Uvažavanjem teme odaju počast dizajnerima, njihovu radu i naposljetku modi. Međutim, i ovaj put mnoge zvijezde radije su igrale na sigurno i predstavile kombinacije koje nisu imale nikakve dodirne točke sa zadanim dress codeom.

Među njima je (opet) bila i Gisele Bündchen. Slavna brazilska manekenka mnogo je puta sudjelovala na Gali i svaki put birala haljine koje nisu odgovarale temi, ali su zato savršeno odgovarale njezinoj figuri. Ovaj put nosila je žutu satensku haljinu modne kuće Versace, a po njezinu izdanju nikada ne biste naslutili što je zapravo bila glavna tema večere.
 
U galeriji pogledajte još poznatih dama koje su ove godine prekršile glavno pravilo najvažnijeg modnog događanja.

Mislite li da zvijezde u ovoj prigodi moraju poštivati 'dress code'?

glasova:

Poznate dame koje su prekršile glavno pravilo Met Gale - 12 Scarlett Johansson u haljini modne kuće Marchesa (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju