Iako ih se često smatra korejskim beauty trendom, BB kreme prva je u Njemačkoj razvila doktorica Christine Schrammek, i to 1967. godine. Originalno, BB kremu je razvila kao privremeno sredstvo za svoje pacijentice čija je koža prošla ozbiljnije tretmane poput mikrodermoabrazije koja je kožu ostavljala crvenom i upaljenom.

Galerija Missha Perfect Cover BB krema, 9,14 eura Dr. Jart  BB Premium Beauty Balm, 41,80 eura Erborian Ginseng BB Crème, 48,40 eura +7 L'Oreal Paris Age Perfect BB Cover, 14,40 eura

Umjesto teške podloge koja bi mogla dodatno nadražiti kožu, Schrammek im je željela ponuditi nešto što će "zamagliti" nesavršenosti, ali i biti ugodno na koži. I tako je nastala BB krema, a godinama kasnije njezina formula je usavršena u Južnoj Koreji.

Potrošaci su postali opsjednuti ovim čarobnicama, a trend je vrlo brzo došao i do SAD-a i Europe i BB kreme su zauzele poziciju jednog od najvažnijih beauty proizvoda u mnogim kozmetičkim torbicama.

Žena drži bočicu tekućeg pudera Dostupni i nama: Pet tekućih pudera i toniranih seruma koji su obožavani bestseleri na Amazonu

Iako su originalno dizajnirane da pomognu koži nakon osjetljivih tretmana, s godinama su evoluirale i postale proizvod koji je tu da pojednostavi beauty rutinu.

Radi se, naime, o laganim i prozračnim kremama koje hidratiziraju kožu, ali i prekrivaju nepravilnosti. Ovisno o formuli, imaju i razne druge koristit za kožu pa tako između ostalog pomažu i onima koji imaju problema s kontroliranjem sjaja.

Žena nanosi puder u kamenu 10 pudera koji će upiti masnoću s lica i koži osigurati mat izgled

Slično kao i klasične podloge, BB kreme razlikuju se po stupnju prekrivanja, boji i završnoj obradi. Za razliku od podloge koja se fokusira najviše na boju i prekrivanje, BB krema ide dalje pa je među njezinim najbitnijim karakteristikama već spomenuta hidratacija.

Na tržištu se nalazi cijeli niz BB krema s raznim karakteristikama, a neke od njih istaknule su se kao omiljene. Deset BB krema različitog cjenovnog ranga, koje žene posebno vole i kojima se redovito vraćaju uz riječi hvale, izdvojili smo u nastavku:

Missha Perfect Cover BB krema

Ova višefunkcionalna krema BB krema je hrani kožu i prekriva nedostatke. Održava prirodan izgled kože, štiti je od sunca te sprječava nastanak bora, a ima i SPF 42.

Missha Perfect Cover BB krema, 9,14 eura Missha Perfect Cover BB krema, 9,14 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Dr. Jart+ BB Premium Beauty Balm

Ova krema s vojskom obožavateljica ima srednju pokrivnu moć, a na koži je nevjerojatno lagana i svilenkasta. SPF 50 je još jedan njezin plus.

Dr. Jart  BB Premium Beauty Balm, 41,80 eura Dr. Jart BB Premium Beauty Balm, 41,80 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Erborian Ginseng BB Crème

Zahvaljujući ovoj kremi koja spaja najbolje od francuske i korejske kozmetike, koža je baršunasta, nježna i besprijekorna. Krema savršeno ujednačava kožu.

Erborian Ginseng BB Crème, 48,40 eura Erborian Ginseng BB Crème, 48,40 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

L'Oreal Paris Age Perfect BB Cover

Ova BB krema za zrelu kožu ujednačava ten i licu osigurava vrlo prirodan izgled. Kožu hidratizra i štiti je od sunca zahvaljujući SPF 50.

L'Oreal Paris Age Perfect BB Cover, 14,40 eura L'Oreal Paris Age Perfect BB Cover, 14,40 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Shiseido Sun Care Sports BB krema

Ova krema sa zaštitnim faktorom 50 sprječava znoj na licu, a na koži prikriva nepravilnosti i daje joj prirodan i zdrav finiš.

Shiseido Sun Care Sports BB krema, 40,48 eura Shiseido Sun Care Sports BB krema, 40,48 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Nivea BB 5u1 dnevna krema

Ova krema ujednačava ten i smanjuje vidljivost pora, a kožu hrani mineralima i provitaminom B5.

Nivea BB 5u1 dnevna krema, 7,30 eura Nivea BB 5u1 dnevna krema, 7,30 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Naj Oleari Blooming BB Foundation

Ova krema ujednačuje ten, a kožu izglađuje i osigurava joj blistav finiš. Sadrži hijaluronsku kiselinu i vitamin C.

Naj Oleari Blooming BB Foundation, 30 eura Naj Oleari Blooming BB Foundation, 30 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

La Roche-Posay HYDREANE BB krema

BB krema s termalnom izvorskom vodom La Roche-Posay formulirana je za osjetljivu kožu. Krema ujednačava ten te hidratizira, umiruje i štiti kožu.

La Roche-Posay HYDREANE BB krema, 16,19 eura La Roche-Posay HYDREANE BB krema, 16,19 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Noreva EXFOLIAC tonirana BB krema

Ova krema sadrži kompleks koji pomaže u uklanjanju nesavršenosti, smanjuje razmnožavanje bakterija i regulira lučenje sebuma. Proizvod matira kožu i prikriva nedstatke.

Noreva EXFOLIAC tonirana BB krema, 12,06 eura Noreva EXFOLIAC tonirana BB krema, 12,06 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Garnier Hyaluronic Aloe All-In-1 Classic BB krema

Krema se prilagoođava prirodnoj boji tena, a koži dopušta da diše. Lagana tekstura pruža 24h intenzivnu hidrataciju i pomaže u zaštiti kože od UV zraka.

Garnier Hyaluronic Aloe All-In-1 Classic BB krema, 9,90 eura Garnier Hyaluronic Aloe All-In-1 Classic BB krema, 9,90 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Devet krema i jedan serum za lice koji rade sve da umanje bore i uspore starenje kože Germaine de Capuccini Supreme Definition krema za lice, 63,71 eura Afrodita Cosmetics karotin regenerativna krema, 12,99 eura Uchka Rich Cream, 60 eura +7 Immortella hidratantna anti-age krema za poticanje kolagena, 12 eura

Dostupni i nama: Pet tekućih pudera i toniranih seruma koji su obožavani bestseleri na Amazonu L'Oreal Paris True Match Nude Hyaluronic Tinted Serum Foundation, 19,90 eura e.l.f. Flawless Satin Foundation, 10 eura Ilia Beauty Super serum skin tint, 59 eura +2 Milani Conceal + Perfect Liquid Foundation, 15,90 eura

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju