Iako ih se često smatra korejskim beauty trendom, BB kreme prva je u Njemačkoj razvila doktorica Christine Schrammek, i to 1967. godine. Originalno, BB kremu razvila je kao privremeno sredstvo za svoje pacijentice čija je koža prošla ozbiljnije tretmane poput mikrodermoabrazije koja je kožu ostavljala crvenom i upaljenom.

Umjesto teške podloge koja bi mogla dodatno nadražiti kožu, Schrammek im je željela ponuditi nešto što će "zamagliti" nesavršenosti, ali i biti ugodno na koži. I tako je nastala BB krema, a godinama kasnije njezina formula je usavršena u Južnoj Koreji.

Potrošaci su postali opsjednuti ovim čarobnicama, a trend je vrlo brzo došao i do SAD-a i Europe i BB kreme su zauzele poziciju jednog od najvažnijih beauty proizvoda u mnogim kozmetičkim torbicama.

Iako su originalno dizajnirane da pomognu koži nakon osjetljivih tretmana, s godinama su evoluirale i postale proizvod koji je tu da pojednostavi beauty rutinu.

Radi se, naime, o laganim i prozračnim kremama koje hidratiziraju kožu, ali i prekrivaju nepravilnosti. Ovisno o formuli, imaju i razne druge koristit za kožu pa tako između ostalog pomažu i onima koji imaju problema s kontroliranjem sjaja.

Slično kako i klasične podloge, BB kreme razlikuju se po stupnju prekrivanja, boji i završnoj obradi. Za razliku od podloge koja se fokusira najviše na boju i prekrivanje, BB krema ide dalje pa je među njezinim najbitnijim karakteristikama već spomenuta hidratacija.

Slika nije dostupna Za svačiji novčanik: Deset pudera koje će koža voljeti u zimskim mjesecima

Na tržištu se nalazi cijeli niz BB krema s raznim karakteristikama, a neke od njih istaknule su se kao omiljene. Deset BB krema različitog cjenovnog ranga, koje žene posebno vole i kojima se redovito vraćaju uz riječi hvale, izdvojili smo u našoj galeriji.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju