Zahvaljujući dijeti i promjeni stila života, Danijela Dvornik smršavjela je 14 kilograma, transformirala svoje tijelo i pokazala da žene i nakon 40. godine mogu promijeniti navike i izgledati najbolje.

No potpuna promjena ne znači nužno i da mora biti komplicirano. Da je tako, dokazuje i 7 jela koje Danijela Dvornik svakodnevno konzumira. Danijela dan ne može zamisliti bez zobenih pahuljica, jogurta, salata i voća.

'Jutro započinjem svježe iscijeđenim sokom od voća ili povrća na prazan želudac, zatim zobenim pahuljicama ili omletom od jaja i to je jedini obrok koji ima ugljikohidrate i to one zdrave . Ostali obroci su proteinski s povrćem, a međuobroci su jabuka ili orašasti plodovi', kaže Danijela. Grickalice, barem one klasične slane nezdrave, u Danijelinu jelovniku ne postoje.


'Jedino ponekad pojedem sirovi kikiriki, grickam voće ili mrkvu i uvijek imam crnu čokoladu da zadovoljim potrebu za slatkim. Naravno, ponekad si priuštim i nešto slatko', kaže. Kako nikada ne bi pala u iskušenje i samu sebe držala pod kontrolom, Danijela sve obroke pripremi navečer ili u rano jutro te ih rasporedi za cijeli dan. Jede 5 puta dnevno tako da nikad nema osjećaj gladi niti osjećaj da je na dijeti.

 

'Jednom tjedno priuštim si 'cheeting day' kad jedem svu hranu, ali u umjerenim količinama. Tada skuham tjesteninu, napravim kolač i priuštim si sve ono čega preko tjedna nema na jelovniku', kaže Danijela.

Zahvaljujući novom stilu života, koji uz zdravu prehranu uključuje i svakodnevnu tjelovježbu, Danijela Dvornik danas je mršavija za 14 kilograma te je s konfekcijskog broja 46 došla na broj 40-42.

Zahvaljujući dijeti i vježbanju, Danijela Dvornik smršavjela je 14 kilograma i ispunila veliku želju – pokazati da žene i nakon 40. godine mogu promijeniti navike i izgledati najbolje

'Voljela bih skinuti još barem 5-6 kilograma, ali oni sada idu puno teže. Morat ću još malo postrožiti prehranu, a za to se psihički pripremam', ističe Danijela pa dodaje:

'Ono što mi je puno važnije od gubljenja tih kilograma, jest što sam uspjela da mi vježbanje bude sastavni dio života, kao i balansirana prehrana. Zadovoljna sam sama sobom. Gledam kako se moje tijelo mijenja i to me ispunjava. Može se i nakon 40. godine i to je ono što želim da žene vide. Ne trebamo biti 'twigice', ali trebamo naučiti voljeti svoje tijelo i biti odgovornije prema sebi , svom zdravlju i izgledu.'

Danijela Dvornik na Instagramu i Facebooku svakodnevno objavljuje fotografije svojih obroka, a mi smo izdvojili 7 fotografija koje svakoga mogu navesti da zavoli zdravu prehranu i da shvati da dijeta i mršavljenje ne mora biti mučno i teško, nego da može biti zabavno i poletno.

1. 'Ovo je doručak, ručak i jedan međuobrok. Doručak se sastoji od zobenih pahuljica, badema, cimeta, lana i jogurta, ručak je 'roastbeef' i lešo prokulice s maslinovim uljem, a kao međuobrok je ribana mrkva s limunom', otkriva Danijela.

 

A photo posted by Danijela Dvornik (@danijeladvornik) on


2. Salata od malo matovilca
, grčkog feta sira, mini rajčice, komadi piletine i maslinovo ulje (ručak).

 

3. Punjena paprika i palenta (palentu koristim umjesto krumpira, ali ne često).

 
4. Nakon treninga najbrži obrok mi je kombinacija zrnatog sira s tunom, rajčicom, avokadom i matovilcem. Može biti ručak i večera.

 
5. Salata od zrnatog sira, tune, razne vrste salate, malo badema, žlica pravog maslinovog ulja i malo limuna.

 
6. Juha od buće, salata od matovilca i parmezana te quishe od špinata i posnog sira (tijesto je napravljeno od bezglutenskog brašna).

 

Ono kad ne znaš sta bi pa se sjetiš .Juha od tikve,salata i Quiche od tikvice,pancete i špinata . Malo bijelog vina ,...

Posted by Danijela Dvornik on 10. siječnja 2016

 


7. Ribani kupus, zelena salata, mini rajčica, avokado, kuhana jaja i malo junećeg mesa.

'Moja jela su zdrava, praktična i brza za pripremu,sadrže sve ono što treba unositi svaki dan. Od masnoća, koristim kokosovo ulje, maslinovo a ponekad i bućino za salate', ističe Danijela Dvornik.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju