Sjedilački način života dio je modernog vremena. Sjedimo na poslu, sjedimo u automobilu, sjedimo u kafiću, sjedimo kod kuće,... No i ako cijeli dan sjedite za stolom postoje načini kako da uspješno smršavite, a mi vam ih otkrivamo sedam

1. Isplanirajte 30 minuta tjelovježbe
Proučite svoj dnevni raspored i probajte naći vremena da vježbate 30 minuta pet dana u tjednu. Izbacite iz rasporeda sve što je manje važne od vašeg zdravlja, poput aktivnosti na društvenim mrežama i gledanja TV-a. Ne želite li propustiti omiljenu seriju, vježbajte dok gledate televiziju.

Kad god ste u prilici, ustanite na poslu jer dok stojimo za radnim stolom, možemo sagorjeti devet kalorija više u jednom satu nego kada sjedimo. Uz to, stajanje poboljšava i razinu šećera u krvi što također doprinosi mršavljenju

2. Pretvorite stepenice u teretanu
Kada idete na posao, koristite stepenice umjesto dizala. Također, jedan trening od pola sata možete ugurati u 10 minuta hodanja po stepenicama gore-dolje triput dnevno ili, ako možete, odjednom prohodajte 30 minuta odjednom. Pročitajte i 7 zakona skidanja kilograma hodanjem bez ijednog posjeta teretani.

3. Napunite ladicu radnog stola zdravim grickalicama

Napunite li jednu ladicu svog radnog stola zdravim grickalicama pomoći ćete si da ne posegnete za čipsom, keksima i drugim grickalicama iz automata na poslu. Opskrbite se suhim voćem, orašastim voćem, nemasnim kokicama i čajem.

4. Dnevno popijte 2,5 litara vode
Žena koja je fizički aktivna dnevno bi trebala popiti barem 2,7 litara vode. Ispijanje vode tijekom radnog vremena može otjerati zamor, spriječiti glavobolje uzrokovane dehidracijom i spriječiti vas da jedete kada niste gladni. Dodatni plus: češćim odlascima po vodu i više ćete se kretati. Doznajte i koliko vode dnevno morate piti da biste smršavjeli s obzirom na vašu kilažu.

5. Grickalice jedite uz bjelančevine
Kada osjetite želju za grickanjem, uzmite voće ili keks u kombinaciji s bjelančevinama. Naime, bjelančevinama, važnima za izgradnju mišića, treba duže da se probave od ugljikohidrata i šećera zbog čega nećete osjetiti nagli porast i jednako nagli pad šećera u krvi. Maslac od kikirikija, orašasto voće, sjemenke, nemasna govedina i tvrdo kuhano jaje bit će odličan izbor. Saznajte i koja je grickalica najmanje štetna?

6. Ponesite ručak od kuće

Umjesto odlaska u kantinu gdje ne možete sto posto znati kako je hrana pripremljena ili umjesto naručivanja iz restorana brze hrane, zasigurno najbolji izbor bit će da nosite ručak od kuće. To može biti i jednostavna hladna salata s piletinom i puno povrća ili neko drugo meso u kombinaciji s bjelančevinama – izbor je širok. Obrok možete pripremiti i večer prije kako ujutro ne biste bili u strci.

7. Stojte za stolom
Kad god ste u prilici, ustanite na poslu jer su istraživanja pokazala da dok stojimo za radnim stolom, možemo sagorjeti devet kalorija više u jednom satu nego kada sjedimo. Uz to, stajanje poboljšava i razinu šećera u krvi što također doprinosi mršavljenju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju