Connor Rensch imala je samo 19 godina kada je njezina tjelesna težina dosegla 140 kilograma. Godinama je bila žrtva izrugivanja i vrijeđanja, a svoju bol pokušavala je umanjiti prejedanjem. U jednom trenutku shvatila je da se više ne može skrivati iza svojih kilograma, potpuno promijenila svoj život i krenula na dijetu

Connor Rensch doživjela je prvo izrugivanje zbog viška kilograma još kao 6-godišnjakinja. U tinejdžerskim godinama tugu zbog vrijeđanja utapala je u hrani, a kulminacija verbalnog zlostavljanja bila je okrutna anonimna poruka u kojoj je pisalo da bi ‘bilo najbolje da si jednostavno oduzme život jer je debela i ružna’.

 

A photo posted by Conner Rensch (@crensch) on

U dvije godine uspjela je prepoloviti svoju težinu i izgubiti 70 kilograma, sve zahvaljujući potpunoj promjeni životnih navika.

Ali nisu samo djeca bila okrutna prema njoj - trenutak poniženja koji nikada neće zaboraviti bila je kupnja haljine za maturalnu večer. S majkom je došla u robnu kuću i na jednoj lutki vidjela haljinu koja joj se jako svidjela.

Kada je majka prodavačicu pitala imaju li model u većoj veličini – ona je samo odmjerila Connor od glave do pete i podrugljivo dobacila da ‘kod njih sigurno neće naći ništa u njezinoj veličini’.

S 19 godina dosegnula je težinu od 140 kilograma: ‘Pogledala sam se u ogledalo i odlučila da je vrijeme za promjenu.’ U dvije godine uspjela je prepoloviti svoju težinu i izgubiti 70 kilograma, sve zahvaljujući potpunoj promjeni životnih navika.

 

A photo posted by Conner Rensch (@crensch) on

Uz zdraviju prehranu, pronašla je novu omiljenu fizičku aktivnost – kickboxing. Upravo je u tome jedna od tajni uspješnog gubitka kilograma, moramo pronaći aktivnost koja će pomoći našem tijelu, ali istovremeno nas zabavljvati. Ako ne možete zamisliti odlazak u teretanu ili trčanje, razmislite o tome što je za vas motivirajuća aktivnost – ples, pilates, joga ili možda boks.

Zahvaljujući nevjerojatnoj transformaciji svog zdravlja i tijela, Connor se našla na naslovnici posebnog broja američkog magazine People posvećenog mršavljenju. Nakon toga dobivala je mailove od djevojaka i žena diljem svijeta koje su željele njezine savjete pa je se odlučila posvetiti motiviranju ljudi na zdrav život.

 

A photo posted by Conner Rensch (@crensch) on

Ne skriva strije i vidljive tragove mršavljenja na svom tijelu nego ih ponosno ističe jer su oni dokaz njezine zdrave borbe protiv kilograma i upravo se zato mnogi lako poistovjećuju s njom i žele čuti njezine savjete.

Blagoslovljena sam velikom količinom ljubavi i potpore koju primam. Nadam se da mogu nastaviti inspirirati ljude da postignu svoje ciljeve, zaključila je Connor.

U nastavku pročitajte 10 ‘zlatnih’ savjeta za gubitak neželjenih kilograma.

1. Jedite 5 do 6 obroka dnevno (3 veća i nekoliko manjih)

2. 
Izbjegavajte namirnice bogate trans-mastima, umjetnim šećerom i prženu hranu.

3.
  Nezdrave masti zamijenite zdravima (maslinovo, kokosovo, bademovo, sezamovo ulje)

4.
Maksimalno smanjite unos proizvoda napravljenih od bijelog brašna

5.
Konzumirajte namirnice koje su u sezoni, po mogućnosti lokalne.

6.
Jedite sporije i ne žurite se kada je vrijeme za obroke.

7.
Unosite dovoljno tekućine, minimalno 1.5 litru vode dnevno.

8.
Smanjite konzumaciju gaziranih pića i alkohola.

9.
Unosite dovoljno mikronutrijenata (vitamina i minerala).

10.
Ne zaboravite na fizičku aktivnost koja je nužna za uspješno mršavljenje.

 

A photo posted by Conner Rensch (@crensch) on

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju