Luksuzni francuski brendovi LVMH i Kering udružili su snage kako bi modnim pistama napokon prestale hodati premršave djevojke. No nisu stali samo na tome

Čini se kako se modna industrija napokon počinje kretati u pravome smjeru.

LVMH i Kering odlučili su i da niti za jedno modno snimanje neće angažirati djevojke mlađe od 16 godina.

Vlasnici Guccija, Saint Laurenta, Vuittona i Diora donijeli su zajedničku odluku kako će na pistama i modnim snimanjima zabraniti djevojke koje nose famoznu veličinu 0 koja već godinama opravdano izaziva kontroverze u industriji.

Ova se veličina odnosi na sve žene čije su tjelesne proporcije između 76-58-81 i 84-64-89 centimetara, a originalno je iz američke tekstilne industrije.
Tzv. size 0 odgovara konfekcijskom broju 32.

Velika pobuna protiv ovog nezdravog trenda započela je tek nakon što je u ožujku 2006. španjolska manekenka Luisel Ramos umrla od anoreksije.

Veličinu 0 najprije su zabranile modne kuće Prada, Versace i Armani, reagirao je i British Fashion Council s naputcima modnoj industriji za promoviranje zdrave tjelesne težine, a od 2010. popularna dizajnerica Victoria Beckham također je odbila sve premršave djevojke na njujorškom Tjednu mode.

LVMH i Kering odlučili su se u budućnosti brinuti i za dobrobit modela tako da niti za jedno modno snimanje neće angažirati djevojke mlađe od 16 godina, koje se također neće smjeti pojavljivati na revijama za odrasle.

François-Henri Pinault, izvršni direkto Keringa, izjavio je kako se nada što bržim reakcijama čitave modne industrije kako bi se stvari napokon promijenile nabolje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju