Luksuzni francuski brendovi LVMH i Kering udružili su snage kako bi modnim pistama napokon prestale hodati premršave djevojke. No nisu stali samo na tome

Čini se kako se modna industrija napokon počinje kretati u pravome smjeru.

LVMH i Kering odlučili su i da niti za jedno modno snimanje neće angažirati djevojke mlađe od 16 godina.

Vlasnici Guccija, Saint Laurenta, Vuittona i Diora donijeli su zajedničku odluku kako će na pistama i modnim snimanjima zabraniti djevojke koje nose famoznu veličinu 0 koja već godinama opravdano izaziva kontroverze u industriji.

Ova se veličina odnosi na sve žene čije su tjelesne proporcije između 76-58-81 i 84-64-89 centimetara, a originalno je iz američke tekstilne industrije.
Tzv. size 0 odgovara konfekcijskom broju 32.

Velika pobuna protiv ovog nezdravog trenda započela je tek nakon što je u ožujku 2006. španjolska manekenka Luisel Ramos umrla od anoreksije.

Veličinu 0 najprije su zabranile modne kuće Prada, Versace i Armani, reagirao je i British Fashion Council s naputcima modnoj industriji za promoviranje zdrave tjelesne težine, a od 2010. popularna dizajnerica Victoria Beckham također je odbila sve premršave djevojke na njujorškom Tjednu mode.

LVMH i Kering odlučili su se u budućnosti brinuti i za dobrobit modela tako da niti za jedno modno snimanje neće angažirati djevojke mlađe od 16 godina, koje se također neće smjeti pojavljivati na revijama za odrasle.

François-Henri Pinault, izvršni direkto Keringa, izjavio je kako se nada što bržim reakcijama čitave modne industrije kako bi se stvari napokon promijenile nabolje.