Sastojci - friittata:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 70 g jaja - 1 kom. (150 kcal / 10 dag)
- 30 g feta sira (250 kcal / 10 dag)
- 100 g krumpira (80 kcal / 10 dag)
- 100 g paprike (20 kcal / 10 dag)
- 50 g luka (40 kcal / 10 dag)
- 0,2 dl maslinovog ulja (900 kcal / 10 dag)
- sol, timijan
Priprema - frittata:
- Zagrijte 2 žlice ulja u tavi i pržite nasjeckani luk. Krumpir narežite na kockice, posolite i ispržite ga s lukom uz dosta miješanja.
- Dodajte usitnjenu papriku, timijan i zamućena jaja i lagano pržite dok se jaja skoro potpuno skrute.
- Sve prebacite u protvan, posipajte feta sirom i 10 minuta pecite u pećnici na 200 stupnjeva.
U frittatu možete staviiti i povrće po želji poput mladok luka iili špinata.
Dobar tek!
Volite li brze i fine obroke, onda su sljedeći recepti kao stvoreni za vas: