Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Slatki kruh s pistacijom i cimetom

19-01-2013 Piše Zadovoljna
komentari

Siječanjsko odricanje od slasnih zalogaja ne mora vas spriječiti da uživate u slatkom. Isprobajte slatki kruh zbog čijeg zdravog sastava nećete osjećati grižnju savjesti ni nakon kriške više

Sastojci:
3 cijela jaja
200 g smeđeg šećera
2 vanilin šećera
10 dag maslaca
25 dag brašna
prašak za pecivo

200 ml jogurta
100 ml kiselog vrhnja
10 dag očišćenih pistacija
korica i sok jedne limete
1 velika žlica cimeta u prahu

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Za posipanje:
mješavina cimeta i šećera u prahu

Priprema:
Pećnicu upalite na 180 stupnjeva, a pistacije usitnite u mužaru. Miješajte šećer, vanilin šećer i maslac pa dodavajte jedno po jedno jaje.

Zatim polagano umiješajte brašno u koje ste dodali prašak za pecivo. Dodajte jogurt, kiselo vrhnje i sok od limete. Na kraju žlicom umiješajte usitnjene pistacije, koricu limete i žlicu cimeta.

Ulijte smjesu u kalup koji ste obložili masnim papirom. Pecite oko 45 minuta. Kolač izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi te pospite mješavinom šećera i cimeta.

Još puno ukusnih torti i slastica potražite na blogu Vali voli torte.

Probajte i ove ukusne recepte:

>>Spas za lijena jutra: Svježa peciva s maslinama

>>Čokoladna torta s Nutellom i lješnjacima


>>Reska kraljica jeseni skrivena u kremastoj piti


 

Pročitaj još
Pročitaj još