Sastojci:
600 g brašna tip 850
1 kockica svježeg kvasca
1/2 dl maslinovog ulja
sol
oko 3 dl mlake vode
1 žličica šećera
12 zelenih maslina
12 crnih maslina
Priprema:
Kockicu kvasca pomiješajte sa žličicom brašna, žličicom šećera i s malo mlake vode. Ostavite na toplom da se digne. Germu umiješajte u brašno te dodajte sol, vodu i maslinovo ulje.
Zamijesite tijesto i ostavite ga na toplome da mu se volumen udvostruči. Opet ga premijesite i dodajte masline koje ste narezali na komadiće.
Oblikujte peciva (od ove ćete količine dobiti oko 12 peciva), posložite ih u lim koji ste obložili masnim papirom te lagano zarežite svako pecivo.
Pećnicu uključite na 200 stupnjeva, a peciva ostavite na toplome još 15-ak minuta. Zatim ih stavite u pećnicu i pecite oko 25 minuta. Uživajte! Mi smo jeli topla sa slanim inćunima i paškim sirom.
Više slasnih recepata potražite na blogu Vali voli torte.
Pročitajte i ove slasne recepte:
>> Lagana tjestenina na kojoj će vam tijelo biti zahvalno