Idealna za one dane kad ste jednostvano lijeni 'izaći' iz pidžame i kućnog ogrtača te skoknuti do obližnje trgovine, peciva s maslinama oduševit će vas okusom za doručak, ručak ili večeru. Pripazite samo da je prostorija u kojoj radite tijesto topla kako bi se diglo!

Sastojci:
600 g brašna tip 850
1 kockica svježeg kvasca
1/2 dl maslinovog ulja
sol
oko 3 dl mlake vode
1 žličica šećera
12 zelenih maslina
12 crnih maslina

Priprema:
Kockicu kvasca pomiješajte sa žličicom brašna, žličicom šećera i s malo mlake vode. Ostavite na toplom da se digne. Germu umiješajte u brašno te dodajte sol, vodu i maslinovo ulje.

Zamijesite tijesto i ostavite ga na toplome da mu se volumen udvostruči. Opet ga premijesite i dodajte masline koje ste narezali na komadiće.

Oblikujte peciva (od ove ćete količine dobiti oko 12 peciva), posložite ih u lim koji ste obložili masnim papirom te lagano zarežite svako pecivo.

Pećnicu uključite na 200 stupnjeva, a peciva ostavite na toplome još 15-ak minuta. Zatim ih stavite u pećnicu i pecite oko 25 minuta. Uživajte! Mi smo jeli topla sa slanim inćunima i paškim sirom.

Više slasnih recepata potražite na blogu Vali voli torte.

Pročitajte i ove slasne recepte:

>> Lagana tjestenina na kojoj će vam tijelo biti zahvalno

>> Čokoladna torta s Nutellom i lješnjacima

>> Slatko, slađe, najslađe: Torta od banaen i čokolade

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju