Prema katoličkom kalendaru, 13. ožujka jedan je od datuma kad Sabine slave imendan. U nastavku možete pročitati koje je podrijetlo ovog imena i kakve su osobe koje ga nose.

Sabina je ime latinskog porijekla i dolazi od drevnog rimskog imena Sabinus, što u prijevodu znači 'iz plemena Sabinera'. Kod Katolika je ime Sabina povezano sa svetom Sabinom, mučenicom prve crkve i zaštitnicom Rima, domaćica i djece. Sveta Sabina obično se prikazuje s knjigom, palmom i krunom i vjeruje se da puku donosi dar molitve, budnosti, upornosti i ustrajnosti u dobroti.

Sabine su izvanredne osobe od kojih se u životu uvijek puno očekuje i koje nikada ne razočaraju

Ime Sabina na naše je prostore došlo tek 60-ih godina prošlog stoljeća i to iz Njemačke, gdje je dugo stajalo na listi najpopularnijih ženskih imena.

Žene koje nose ima Sabina aktivne su, inteligentne i optimistične. Njihov šarmantni karakter daje im samopouzdanje, a vjernost i dobrota ih čine savršenim prijateljicama i partnericama kroz život. Sabine su izvanredne osobe od kojih se u životu uvijek puno očekuje i koje nikada ne razočaraju.

Ivane slave imendan 27. prosinca Kakve su osobe koje nose ime Ivana?

Petre slave imendan 29. lipnja Otkrijte kakve su osobe koje nose ime Petra

Ana Snalažljive i odlučne: Kakve su osobe koje nose ime Ana?

Kristina Kakve su osobe koje nose ime Kristina?

Danijela Kakve su osobe koje nose ime Danijela?

S druge strane vrlo su eksplozivne, nagle i brzoplete, a ta ih crta karaktera često dovodi u neugodne situacije s kojima se teško nose. Obično požale kad kažu ili naprave nešto loše, ali nikad im nije problem priznati da su pogriješile.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju