Prema katoličkom kalendaru, 29. kolovoza Sabine slave imendan. Svetu Sabinu mučenicu, ubili su vjerski neprijatelji 29. kolovoza 120. godine i od tada se ovaj dan obilježava kao dan svih Sabina.

Sabina je ime latinskog porijekla i dolazi od drevnog rimskog imena Sabinus, što u prijevodu znači „iz plemena Sabinera“. Kod Katolika je ime Sabina povezano sa svetom Sabinom, mučenicom prve crkve i zaštitnicom Rima, domaćica i djece. Sveta Sabina se obično prikazuje s knjigom, palmom i krunom i vjeruje se da puku donosi dar molitve, budnosti, upornosti i ustrajnosti u dobroti.

Sabine su izvanredne osobe od kojih se u životu uvijek puno očekuje i koje nikada ne razočaraju

Ime Sabina je na naše prostore došlo tek 60-ih godina prošlog stoljeća i to iz Njemačke, gdje je dugo stajalo na listi najpopularnijih ženskih imena.

Žene koje nose ima Sabina su aktivne, inteligentne i optimistične. Njihov šarmantni karakter daje im samopouzdanje, a vjernost i dobrota ih čine savršenim prijateljicama i partnericama kroz život. Sabine su izvanredne osobe od kojih se u životu uvijek puno očekuje i koje nikada ne razočaraju.

Ivane slave imendan 27. prosinca Sretan imendan! Kakvo se značenje krije iza jednog od najčešćih imena u Hrvatskoj?

Petre slave imendan 29. lipnja Sretan imendan! Otkrijte kakve su osobe koje nose ime Petra

Ana Snalažljive i odlučne: Kakve su osobe koje nose ime Ana?

Kristina Sretan imendan! Značenje imena koje vjerno prate nadimci Tina, Kika i Kris

Danijela 'Ona koja čita snove': Značenja milozvučnog imena koje je opjevao i Oliver Dragojević

S druge strane su vrlo eksplozivne, nagle i brzoplete, a ta ih crta karaktera često dovodi u neugodne situacije s kojima se teško nose. Obično požale kad kažu ili naprave nešto loše, ali nikad im nije problem priznati da su pogriješile.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju