Samo minuta ove vježbe dnevno brzo će podignuti vašu stražnjicu te će vam svake hlače savršeno pristajati.

Galerija Muffini od jaja sa šunkom i povrćem Jednonožni most Muffini od jaja sa šunkom i povrćem +4 Jednonožni most

Samo 21 dan potreban je da biste usvojili zdrave navike i okrenuli novu stranicu u svome uskoro novom životu. U našem 21-dnevnom izazovu s trenericom Ninom možete transformirati svoje tijelo i postići zavidne rezultate, vježbom po vježbom i malim svakodnevnim odlukama i koracima. Svaki ćete dan uz nas naučiti pravilno izvoditi vježbe, zdravo se hraniti i učvrstiti svoje tijelo. Pridružite se Fit izazovu i stvorimo zajedno naviku koje ćemo se teško riješiti.

S današnjom vježbom radit ćemo na svojoj stabilnosti, ali i očvrsnuti stražnjicu.

Jednonožni most Jednonožni most Foto: Nova Studio  

VJEŽBA – JEDNONOŽNI MOST

Lezite na leđa s rukama uz tijelo i nogama zgrčenima u koljenima sa stopalima na prostirci u poziciji za izvođenje malog mosta. Zatim podignite lijevu nogu ravno prema stropu te pritom imajte zategnuto stopalo. Podižite zdjelicu udahom, a izdahom je spuštajte. Vježbu izvodite 30 sekundi s podignutom lijevom nogom i 30 sekundi s desnom. Bitno je da vam je zdjelica stabilna, bez propadanja u stranu.

Unutar pola sata od treninga obavezno nahranite svoje mišiće proteinima. Brza večera bogata proteinima sa smanjenim udjelom ugljikohidrata bit će i ovi muffini od jaja s PIK šunkama, s kojima ćeš istovremeno biti i sit… i fit! Porcija od 85 do 100 grama PIK Kuhane šunke ili PIK Šunke u ovitku zadovoljit će 30 - 50 % dnevnih potreba za proteinima, a s obzirom na to da sadrže samo 2 % masnoće idealne su za sportaše i rekreativce.
Osim PIK šunkom u ovitku ove smo muffine obogatili povrćem, tikvicom i paprikom, a umjesto običnog bijelog brašna u njih smo dodali pirovo.

Muffini od jaja sa šunkom i povrćem Muffini od jaja sa šunkom i povrćem Foto: Nova Studio


RECEPT – MUFFINI OD JAJA SA ŠUNKOM I POVRĆEM

Sastojci:

Za ''tijesto'':

  • 6 do 7 jaja
  • žlica pirova brašna
  • 100 g ribanog sira (cheddar, gauda)
  • sol, papar
  • pola tikvice narezane na sitne kockice
  • 5 do 6 debljih šnita PIK Šunke u ovitku u kobasici

Muffini od jaja sa šunkom i povrćem Muffini od jaja sa šunkom i povrćem Foto: Nova Studio

Priprema:

  1. Umutite jaja, posolite ih, popaprite, dodajte im pirovo brašno i sir.
  2. Narežite tikvicu i papriku na sitne kockice, kao i pet do šest šnita debljine oko 3 do 5 mm PIK Šunke u ovitku u kobasici.
  3. Smjesi od jaja, sira i brašna dodajte kockice povrća i šunke pa sve dobro sjedinite.
  4. Namastite kalupe za muffine pa ih napunite smjesom do pola te stavite peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 20 minuta.
  5. Izvadite muffine iz pećnice i jedite ih tople ili hladne, a možete ih čuvati i do tri dana u hladnjaku. 

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom PIK po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju