Ako ste i vi među onima koji slijede pravila ketogene dijete, onda bi vas mogao zanimati recept za ovu salatu. Ketogena ili keto dijeta poseban je način prehrane koji podrazumijeva drastično snižen unos ugljikohidrata i povećan unos masti te primjeren unos proteina.

Kada se hranimo na takav način, tijelo ulazi u stanje ketoze, što znači da umjesto ugljikohidrata troši masnoće kao primarni izvor energije.

Salata s piletinom, jajima i sirom prepuna je proteina i sadrži minimalan udio ugljikohidrata, pa je zato idealan obrok za sve one koji se žele hraniti u skladu s ketogeonom dijetom.

Sastojci za keto salatu:

  • 1 manja pileća šnicla
  • pola avokada
  • 1 jaje
  • 1 rajčica
  • šaka zelene salate
  • 5 dag svježeg kozjeg sira
  • malo luka (po želji)
  • ulje, ocat, sol i papar

Priprema salate:

  1. Skuhajte jaje. Pileću šniclu ispecite na gril tavi ili običnoj tavi. Operite salatu, rajčicu i avokado te ih narežite na manje komade.
  2. Pečenu piletinu narežite na trakice. Jaje ogulite i narežite na šnite. Nasjeckajte malo luka, a ako ga ne volite, izostavite ga iz recepta. Sve sastojke ubacite u posudu. Začinite uljem, octom, solju i paprom. Na kraju salati dodajte kozji sir.

Inspirirajte se ostalim receptima za salatu:  Salata od boba Vitaminska bomba: Recept za ukusnu salatu koja će vas držati sitima cijeli dan Fina salata od kuhanog ječma i graha Brzi ručak: Najlakši recept za proteinsku salatu koju možete ponijeti i na plažu Salata od slanutka i tune (ilustrativna fotografija) Recept za finu salatu punu proteina koja se sprema za manje od pet minuta Salata od kukuruza Za ponijeti na plažu ili posao: Recept za laganu salatu od pečenog kukuruza Cezarova salata s piletinom Ručak za 10 minuta: Recept za Cezarovu salatu s piletinom bez paljenja pećnice Hladna salata od riže, tune i povrća Brzi recept za ljetni ručak pun proteina koji se radi od ostataka kuhane riže Hladna salata s tjesteninom i piletinom Recept za hladnu salatu s tjesteninom i piletinom koja se brzo priprema

Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju