Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Lijek iz kuhinje: Znate li što je čak 100 puta snažnije od antibiotika?

18-09-2016 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Ta moćna namirnica od davnina je poznata po svojim ljekovitim svojstvima, a sada je potvrđeno da je njena korist i puno veća.

 

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu Parfemi ISPLATIVA KUPOVINA Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja

Istraživanje Sveučilišta u Washingtonu potvrdilo je da jedna zdrava namirnica puno bolje liječi trovanje hranom od antibiotika. Riječ je o češnjaku ili bijelom luku čiji je ključni sastojak dialil sulfid čak 100 puta jači u borbi protiv trovanja hranom nego antibiotici, otkrilo je istraživanje Sveučilišta u Washingtonu.

Češnjak je ključan dio mediteranske prehrane zbog čega ljudi koji se tako hrane većinom žive dugo i zdravo

Češnjak ne samo da je jači od antibiotika eritromicina i ciprofloksacina, koji se najčešće koriste kod trovanja hranom, nego i djeluje odmah, tvrdi istraživanje.

Djeluje tako da zaustavlja razmnožavanje bakterije kampilobakter, jedne od najčešćih bakterija koje izazivaju trovanje hranom. Napravite prirodni antibiotik za manje od 10 kuna.

Jedno drugo novije istraživanje je pak otkrilo da ova začinska biljka povećava ukupnu razinu antioksidansa u tijelu, tvari ključnih za naše zdravlje.

Češnjak se smatra najsnažnijom hranom koju nam daje priroda. Ključan je dio mediteranske prehrane zbog čega ljudi koji se tako hrane većinom žive dugo i zdravo. A znate li kako se pravilno jede češnjak?

Pročitaj još
Pročitaj još