Ako vas je promjena sezone potaknula da potražite neki novi trend za kosu, možda su midlight pramenovi vaš sljedeći izbor.

Midlight pramenovi savršeni su za plavuše, crnke, pa čak i crvenokose, a s njima će kosa izgledati prirodno, kao da stalno uživate u blagodatima sunca.

Trend je pokrenuo frizer s Beverly Hillsa, Matt Rez, koji je tehniku opisao kao ravnotežu između neutralnih, toplih i hladnih tonova, koja je tu kako bi dodatno naglasila vašu boju kose a da je ne mijenja dramatično.

S obzirom na to da midlights pramenovi djeluju u harmoniji s vašom prirodnom bojom, savršeni su za prijelaz na jesenske dane koji žele zadržati tople boje ljeta.


O trendu u bojenju kose koji bi mogao obilježiti jesen, razgovarali smo i s frizerkom Nikolinom Perković iz frizerskog studija Nikas, koja nam je objasnila da se radi o tehnici koja povezuje korijen i vrhove.

Ako je kosa, tj. korijen kose smeđ, a vrhovi su napravljeni balayageom pa su plavi, taj midlight je boja koja je poveznica između korijena i vrha. To je toplija medena boja, karamela, zlatna, bež boja, napominje Nikolina i dodaje kako se radi o frizuri s kojom se ide na prirodni izgled i koja je tu da „smiri“ razliku između jako tamnog korijena i svijetlih vrhova.

Midlight tehnika stapa sve to i pomiruje sve te tonove. Sve je toplije, mekše, prirodnije, osunčanije, kao kosa koja je bila na suncu pa je dobila malo svjetliji ton, kaže.

Boje kose koje „trpe“ ovu tehniku zapravo su sve, a još jedan veliki plus ove frizure jest da je jako zahvalna kada je u pitanju održavanje.

S midlight tehnikom sve je toplije, mekše i prirodnije.



To je zapravo najmanje zahtjevna tehnika zato što imitira prirodnu osunčanost u kosi tako da je to dugotrajno. Nema problema s izrastom zato što se on pretapa, nema nikakve crte, kaže Perković koja ovu frizuru preporuča svima koji nakon ljeta žele stopiti veliku razliku između korijena i vrhova

Svi koji su prije ljeta imali balayage koji je dodatno posvijetlio na suncu i svi koji imaju jako veliku razliku između korijena i vrhova - sad je vrijeme da se to stopi i zblenda, da bude uredno, bež, karamelasto, da se smiri i da nema više tog ljetnog izgleda, nego više jesenskog toplijeg izgleda, objašnjava.

Ako vam treba još inspiracije za vašu novu frizuru, pogledajte i top 12 frizura za kosu svih duljina koje će "vladati" ove jeseni i zime
 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju