Blagdani nam već polagano kucaju na vrata, a s njima dolazi i onaj posebni ugođaj koji nas grije kada temperature padnu ispod nule.

Galerija Božićni kolačići koji mame osmijeh na lice Božićne kolačiće možete dekorirati po želji Božićne kolačiće možete dekorirati po želji +3 Božićni kolačići koji mame osmijeh na lice

No ništa ne govori Božić toliko dobro kao mirisni kolačići koji bude stara sjećanja. Kako bismo izradili nova prekrasna sjećanja za sebe i svoju obitelj, pripremili smo jedan jednostavni recept za slatke kolačiće koje možete izrađivati s cijelom obitelji.

Sastojci za smjesu:
300 g glatkog brašna
200 g omekšanog maslaca
85 g šećera u prahu
1 bjelanjak
1 vanilin šećer
1 limun šećer

Priprema:
U posudi razmrvite rastopljeni maslac, brašno i šećer te pomiješajte. U drugu posudu stavite bjelanjak, vanilin i limun šećer te izblendajte ili izmiksajte dok se ne zapjeni i izlijte to u smjesu. Spiralnim nastavcima izmiksajte tijesto te ga potom rukama umijesite u glatko tijesto. Omotajte ga prozirnom folijom i stavite u hladnjak na sat vremena.

Božićni kolačići koji mame osmijeh na lice Božićni kolačići koji mame osmijeh na lice Foto: Nova Studio/ Tibor Marochini

Nakon što ga izvadite iz hladnjaka, razvaljajte ga i oblikujte modlicama različitih oblika kako biste ih učinili zanimljivijim i zabavnijima za djecu. Pecite ih u zagrijanoj pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva 8 minuta. Mi smo koristili Delimanov set za pečenje koji je izrađen od visokokvalitetnih materijala stoga se kolačići ne lijepe za pleh. Set dolazi u paketu s modlicama uz koje zabave ne nedostaje, (barem nama nije!). Delimano na svom webshopu nudi odlične popuste povodom Crnog petka uz čije će proizvode i najzahtjevnije kulinarske aktivnosti ovog Božića biti jednostavne i lake.

Sastojci za glazuru:
1 bjelanjak
2 žlice mlijeka
300 g šećera u prahu

Priprema:
U blender ili procesor za hranu poput Delimanova Multifresh s nastavkom za stvaranje kreme, ubacite sve sastojke te ih miješajte na umjerenoj brzini. Kada dobijete glatku smjesu koja nije pregusta niti prerijetka, podijelite glazuru u nekoliko posuda i u svaku dodajte određenu boju. Glazure raspodijelite u vrećice i dekorirajte svoje kolačiće. Iako je tekuća, za nekoliko minuta stvrdnut će se i čvrsto prianjati uz keksiće.

Tada je pravo vrijeme za uživanje u ovim veselim kolačićima uz cijelu obitelj.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Delimano po najvišim profesionalnim standardima.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju