Još nas svega deset dana dijeli od najveće filmske nagrade Oscar na kojoj se osim osvajača zlatnih kipića bilježe i osvajačice crvenog tepiha. A koje bi se haljine mogle prošetati na glamuroznoj modnoj paradi, najavio je i upravo završeni tjedan mode u New Yorku

Prije nego li se modna parada preseli na Stari kontinent te London preuzme ulogu domaćina tjedna mode, luksuzne kolekcije za jesen/zimu 2013. predstavio je New York.

>> Grammy: Pobjednička haljina i njezinih 9 pratilja

U njemu su se predstavljene revije čak 250 dizajnera na kojima su se izmjenjivale ideje za profinjene ručkove dama iz visokog društva, luckaste i zabavne prijedloge fashionistica nespremnih postati jedna od takvih gospođi te luksuzne toalete primjerene čak i najzahtjevnijom modnom defileu, onom na crvenom tepihu dodjele filmske nagrade Oscar.

>> Manje je više: Glamur koji najavljuje Oscara

Osim crne na bezbroj načina i beskrajnih slojeva prozračnog šifona, dizajneri su u sljedećoj sezoni klonili vječne boje pudera te je zamijenili bijelom i nježno ružičastom.

Raskošne i bogate boje najbolje su obranile gusta crvena i brokatno zlatna, dok protuteža nježnim tkaninama bile guste i teške tkanine spremne na igru oko ženske siluete.

Svečanu dodjelu Oscara ® pratite UŽIVO na Novoj TV 24. veljače u 1 sat nakon ponoći.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju