Kožnata jakna bezvremenski je komad prilagodljiv kako vremenu tako i svakom modnom stilu, a zahvaljujući modernim načinima obrade i brojnim inačicama materijala u obliku eko kože njezino nošenje nije rezervirano samo za hladnije prijelazne periode nego i za ljetne dane. Kako kombinirati kožnatu jaknu savjetuje modna dizajnerica Martina Felja

Najpopularniji komad svakog rokerskog imidža, kožnatu jaknu  brojne dame sve češće uspješno kombiniraju uz nježnije komade odjeće, poput lepršavih haljina, suknji s trendi printom ili pak uz zanosne toalete na crvenom tepihu.

>>Vječni komadi koje morate imati u svojoj garderobi

Elegantni večernji stil savršeno podnosi kožnatu jaknu, čak i onu bajkerskog stila koju lako možete uskladiti primjerice s glamuroznom haljinom

Modeli jakni koji jamče eleganciju, ali i ležernost postali su must have komad i ljetnog đira po jutarnjoj ili večernjoj špici gdje društvo rade vrućim hlačicama i trendi gležnjačama.

Na koji načine kombinirati kožnatu jaknu uz ljetnu garderobu i na što pripaziti prilikom odabira modela i boje savjetovala nam je dizajnerica Martina Felja. Miljenica stranih i domaćih zvijezda s adresama trgovina diljem svijeta već se godinama u svojim kolekcijama poigrava s eko-kožom s kojom stvara ženstvene komade s neosopornom dozom bunta i seksepila.

>>Kožnjaci koji su uspjeli zagrijati špicu

1. Elegantan večernji stil savršeno podnosi kožnatu jaknu, čak i onu bajkerskog stila koju lako možete uskladiti primjerice s glamuroznom haljinom, ovaj trend je prisutan na gotovo svakom crvenom tepihu. Pri odabiru boja crna je u ovom slučaju najbolji izbor, koji će zadovoljiti svečani prizvuk prigode, istaknula je Martina.

Elegantni večernji stil savršeno podnosi kožnatu jaknu, čak i onu bajkerskog stila koju lako možete uskladiti primjerice s glamuroznom haljinom

2. Ležerni dnevni stil u kojem ovu sezonu prevladavaju lepršave suknje i haljine s uzorcima najbolje će oplemeniti kožnata jakna.
Držite se klasičnog kroja jakne bez bez previše dodataka, izbjegavajte zakovice ili mnoštvo patentnih zatvarača. Kod izbora modela odlučite se za kratki strukirani koji najbolje odgovara uz haljinu otkriva Martina.

3. Kratke hlačice i kožnata jakna duet je koji si ovo ljeto morate priuštiti, u ovom slučaju slobodno se poigrajte s bojama jakne koje dolaze u cijeloj paleti od nježne ružičaste pa do kobaltno plave.
Ova kombinacija ne podnosi štikle pa radije birajte niske sandale ili popularne gležnjače, što se tiče kroja kožnate jakne onaj kratki s povišenim ramenima najbolji je izbor. Dodaci na jaknama u ovom slučaju su dobrodošli savjetuje Martina.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju