Bojanje kose kod kuće sve češća je rutina brojnih žena kojima je promjena nijanse kose sve inovativnijim preparatima i lakim načinima primjene uvelike olakšana. No unatoč lakoći nanošenja i popratnim sadržajima koji skraćuju vrijeme procesa bojenja, brojnima problem predstavljaju tragovi boje koji ostaju na koži lica, vrata i ruku. U njihovu uklanjanju pomažu mali trikovi iz kućne radinosti nakon kojih na koži ne ostaju crvenilo niti iriracije


1.
Prije bojenja na kožu uz rub kose nanesite dječje ulje za tijelo ili maslinovo ulje, oni neće spriječiti ostajanje boje na koži, ali će smanjiti njezino zadržavanje i ostavljanje mrlja. Nakon bojenja s malo vate namočene u jabučni ocat odstranite uljem omekšale mrlje.

Žlica sode bikarbone i nekoliko kapi svježeg limunovog soka učinkovito uklanjaju mrlje od boje za kosu



2. Pomalo neobičan, ali vrlo djelotvoran način uklanjanja mrlja je da nanesete malo boje na zahvaćena područja, utrljate i odstranite ručnikom umočenim u toplu vodu. Naime osušenu boju na koži svježa će rastopiti i olakšati njeno uklanjanje.

>>3 dnevne rutine koje uništavaju obojanu kosu

3. Žlica sode bikarbone i nekoliko kapi svježeg limunovog soka pomiješajte u šalici i pomoću čiste gaze smjesu nanesite na zaprljanu kožu, nježno trljajte i isperite mlakom vodom. Soda djeluje kao abrazivno sredstvo čiju će jačinu pojačati limun.

4. Trećinu žlice vazelina pomiješajte s malo palente i utrljajte na kožu, potom pomoću vate umočene u jabučni ocat odstranite nanesenu smjesu.

5. Ukoliko ste bojom za kosu uprljali ruke nanesite na njih smjesu tekućeg deterdženta izmiješanog s pola žlice sode bikarbone, utrljavajte na suhu kožu par minuta i isperite pod mlazom mlake vode.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju