Ovu sezonu popularne su suknje pencil kroja koje se izvrsno uklapaju u svaki stil od poslovnog do izazovnog za večernje izlaske. Iako su trgovine prepune spomenutog trendi modela, sami se možete poigrati s jednostavnim krojem i napraviti suknju po vlastitoj želji. Naša ima dva lica - pencil do sredine koljena koja se jednim potezom transformira u trendi suknju midi dužine

Potreban materijal:
- 50 - 60 cm pamučnog džerseja (ovisno o vašoj visini i željenoj duljini - suknje)
- škare
- igle
- mašina za šivanje
- mjerne trake
- kreda za označavanje

>>DIY 'bombončić': Izradite sami efektnu torbu bez šivanja

Postupak:
1. Na materijalu kredom označite širinu svog struka i bokova, potom isto napravite sa željenim dužinama. Prva dužina pencil suknje trebala bi dosezati do sredine koljena - to je i bazna dužina. Za drugu dužinu kojom ćete pencil suknju transformirati u suknju midi dužine odrežite još najmanje 20 cm materijala dužine ( tj. onoliko koliko vam je potrebno da dosegne sredinu lista noge) za širinu uzmite dodatnih 3 centimetra na širinu struka.

2.
Najjednostavnijim šavom zašijte s unutarnje strane odrezani prvi dio materijala spajajuću bočne duže strane komada materijala u jedan.



3. Drugi odrezani dio materijala također zašijte na krajevima i potom ga preklopite po sredini dužine. Ispeglajte materijal s unutarnje strane kako bi se što jasnije odredila polovica preklopa.



4. Manji komad materijala (sada duple dužine) našijte na baznu suknju s vanjske strane prateći označeni rub u krug, pazite da ispeglana polovica bude okrenuta prema dolje. To je to u jednoj suknji dobili ste dvije. Pencil suknju do koljena jednostavniM  potezom - povlačenjem naživenog dodatka prema gore produžujete njezinu dužinu i lako je transformirate u suknju midi dužine.

Još zanimljivih DIY ideja možete pronaći na Cotton+Curls blogu.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju