L’Oreal Paris, službeni make-up sponzor Sarajevo Film Festivala, predstavio je nove trendove u šminkanju nazvane So couture!, Summer look i Metallic look koje je osobno predstavila glumica Zrinka Cvitešić

“Zaista je velika čast biti na jubileju Sarajevo Film Festivala, naročito kao gošća L’Oreal Parisa čiji su proizvodi sastavni dio mog poslovnog i privatnog svijeta. Sva tri looka koja smo pripremili i prezentovali danas na Festivalskom trgu će, vjerujem, poslužiti mnogim damama kao inspiracija za predstojeće dane festivala. Ono što bih posebno istakla je da sam, u ovoj suradnji zaista osjetila duboku posvećenost tima L'Oreala u otkrivanju i isticanju prirodne ljepote u svakoj od nas”, istakla je Zrinka Cvitešić.

Zrinka Cvitešić je osvojila bosanskohercegovačku publiku ulogom u filmu “Šta je muškarac bez brkova” za koji je osvojila nagradu “Srce Sarajeva” za najbolju glumicu 11. Sarajevo Film Festivala.

L’oreal Paris kao službeni make-up sponzor Sarajevo Film Festivala će od 15. do 23. kolovoza biti zadužen za šminkanje glumica i specijalnih gostiju u L’Oreal Paris Make up lounge room-u na Festivalskom trgu. Po prvi put kolegama vizažistima će se pridružiti i frizeri L'Oreal Professionnel-a (saloni Šabić) koji će biti zaduženi za glamurozne frizure te tako zaokružiti L'Oreal Red Carpet look.



“U prethodne dvije godine kreirano je više od 800 look-ova sa više od 400 osoba među kojima su bile glumice, tv lica, poznate ličnosti iz cijelog svijeta. Zadovoljstvo nam je što svi posjetitelji prepoznaju dašak glamura na zvijezdama crvenog tepiha Sarajevo Film Festivala, stoga smo ovu godinu napravili i korak dalje, u saradnji s frizerom-partnerom L’Oreal Professionnel-a, omogućit ćemo zvijezdama i gostima potpuni L’Orealov look s crvenog tepiha”, rekao je Laurent Sorieul, generalni direktor Divizije robe široke potrošnje L’Oreala ADRIA.
 

3 make up looka by L'Oreal Paris

So couture! make up look
Izuzetno luksuzan, inspirisan glamurom zlatnog doba Hollywooda i velikim filmskim divama, taj look slavi ženstvenost. Oči precizno iscrtane tušem, dodatno naglašene volumenskom maskarom Volume Million Lashes So Couture, nezaobilazni crveni ruž za usne i nježno ružičastičasti obrazi dovoljni su za besprijekoran, elegantan i profinjen So Couture make-up look.

Kako postići So Couture make-up look:
1. So Couture Superliner tuš za oči;
2. Color Riche Collection Exclusive Pure Reds novi ruževi za usne u crvenim nijansama;
3. Infallible 24H tekući puder na bazi hijaluronskog kompleksa;
4. Volume Million Lashes So Couture maskara;
5. Color Riche Ombre Pure sjenilo za oči nježne gel teksture, nijansa Breaking Nude.

Summer make up look
Razigran, zavodljiv i dojmljiv, to je Summer look iz L’Oréala Paris.
Tirkizno plave nijanse na očima, i lice obasjano svjetlucavim česticama bronzera podsjećat će na ljeto i kada više ne budete na moru. Zrinka se odlučila za koraljni lak za nokte, koji savršeno pristaje uz preplanulu put a oči je istakla False Lash Wings maskarom, koja dodatno produžuje trepavice u vanjskom uglu oka. Tako zavodljivo!

Kako postići Summer make-up look:
1. False Lash Wings maskara koja daje efekt umjetnih trepavica;
2. Color Riche Le Vernis lak za nokte s gel tehnologijom;
3. Nude Magique BB krema;
4. Glam Bronze kompaktni puder za lagano preplanuo ten;
5. Color Riche Ombre Pure sjenilo za oči gel teksture, nijansa Big Blue.

Metallic make up look
U skladu s njima L’Oréal Paris osmislio je Fall make-up look. Ove jeseni nose se metalik tonovi na očima te ‘nude’ nijanse na usnama.
Prave zavodnice dotaknut će svoje kapke intenzivnim metalik bojama novih L’Oréal Paris mono sjenila, koje se prelijevaju ovisno o svjetlosti i uglu promatranja, a dramatičnost pogleda i intenzivan volumen postići će maskarom Volume Million Lashes Excess.

Kako postići Fall make-up look:
1. True Match Le Blush rumenilo prirodne nijanse;
2. True Match tekući puder za savršeno stapanje sa bojom tena;
3. Shine Caresse dugotrajno sjajilo za usne, nijansa 101 Lolita;
4. Volume Million Lashes Excess za Definirane trepavice I dramatičan pogled;
5. Color Riche Ombre Pure sjenilo za oči gel teksture, nijansa Escape in Bordeaux.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju