Slavna američka voditeljica Oprah Winfrey cijeli život bori se sa viškom kilograma. Priznala je da nema dijete koju nije isprobala, a sada kaže više ne želi gubiti kilograme zbog izgleda nego zbog zdravlja

Oprah Winfrey pojavila se na filmskom festivalu Tribeca koji se održava u New Yorku i pokazala svoju novu liniju.

Slavna voditeljica koja priznaje da je ovisna o hrani izgubila je 15 kilograma, a u tome joj je pomogao program Weight Watchersa – američke kompanije koja se bavi pružanjem usluga osobama koje žele smršavjeti i održati težinu.

Iza mene su dani kada sam željela biti mršava zato da bih stala u odjeću koju poželim, a ne zato da imam najbolje tijelo i najbolji život. Ovo pouzdano znam, s godinama dolazi razumijevanje i prihvaćanje naše najvrednije 'imovine' – zdravlja, ispričala je za svoj magazin O.

 

Salad from microgreens! 1 point salad. (Tsp. Olive oil) #wwsmartpoints wwsmartpoints

A photo posted by Oprah (@oprah) on

U nastavku pročitajte njezine savjete uz pomoć kojih će se kilogrami lakše topiti.

1. Ne odričite se onoga što volite. Oprah obožava krumpire i kruh u svakom obliku, ali svjesna je da ih ne može jesti u željenoj količini. Zato pazi na porcije i kombinira ih s drugim namirnicama. Tako umjesto pirea krumpira radi pire od karfiola u koji dodaje jedan krumpir radi teksture i okusa.

2. Jedite puno ribe. Voditeljica preferira bakalar i brancin. U našem podneblju popularna je plava riba poput srdele koja nije skupa i izrazito je zdrava. Ljudi koji nekoliko puta tjedno jedu ribu bogatu omega 3 masnim kiselinama su generalno zdraviji i sretniji, imaju niži krvni tlak i manji rizik od dobivanja kroničnih bolesti.

3. Grickalice zamijenite voćem i povrćem. Ako uistinu želimo smršavjeti, moramo zaboraviti na procesuirane grickalice pune soli i masnoća. Kada poželi nešto gricnuti 'nabrzaka', Oprah bira razno voće ili hrskavo povrće poput mrkve i korijena celera kako bi zadovoljila želju za nečim hrskavim.

 

A photo posted by Oprah (@oprah) on

4. Vježbajte jogu. Voditeljica je priznala da se godinama sramila odlaziti na treninge joge jer bi stalno padala u pokušaju da izvede neku pozu. Onda je sama počela trenirati uz online vodiče i polako stekla stabilnost. Joga opušta i sjajna je fizička aktivnost za sve koji ne teže aktivnosti poput trčanja.

5. Pijte puno vode. To je moj problem. Ne pijem je dovoljno jer ne volim vodu, priznala je Oprah. Međutim, nedovoljan unos obične vode pokušava nadoknaditi čajevima ili pak radi vodu aromatiziranu s raznim voćem koju dobrog okusa lakše popije.

 

A photo posted by Oprah (@oprah) on

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju