Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Recept Jelene Đoković: Slasne kuglice bez pečenja gotove za 15 minuta

30-12-2015 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Otkako je otvorila svoj službeni Instagram profil, Jelena Đoković na njemu redovito savjetuje svoje obožavatelje o pravilnoj prehrani. Sada je sa svima podijelila recept za ukusan, brz i nadasve zdrav desert uz koji ćete se sigurno zasladiti

Jelena Đoković i njezin suprug Novak veliki su zagovornici kvalitetne prehrane i ne odriču je se ni u kojem trenutku.

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Jutros sam pripremala brzinske deserte za naše putovanje. Uvijek je dobro imati ih uz sebe posebno ako tijekom dana osjetite želju za nečim slatkim. Ne mogu se osloniti na to da će netko drugi mojoj obitelji dati zdrave zalogajčiće. Pogotovo ne tijekom leta avionom. Zato uvijek uz sebe imamo kutije s ovim slatkišima. Ponekad nas ljudi gledaju kao da smo ludi, ali nas nije briga, napisala je i podijelila recept za slasni desert koji naziva 'kuglice energije'.

 

A photo posted by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) on

SASTOJCI:
- kokos
- zobene pahuljice
- kakao
- med
- vanilija
- maslac od badema
- rižino mlijeko

PRIPREMA: U pitanju je 'odokativni' recept, dakle umiješat ćete sastojke u količini po vlastitoj želji. Kokos i zobene pahuljice suha su 'baza' koju onda trebate povezati maslacem od badema i rižinim mlijekom. Sve ćete zasladiti medom i nadograditi okuse dodavanjem kakaa i vanilije.

Sastojke možete miješati ručno ili u blenderu i multipraktiku, a slobodno tijekom pripreme probajte smjesu dok ne dobijete okus koji vam odgovara. Smjesa na kraju mora biti dovoljno 'masna' i podatna da biste od nje mogli oblikovati kuglice, ali opet dovoljno čvrsta kako se kuglice ne bi raspadale.

SAVJET PLUS: Smjesu možete staviti i u silikonski kalup po želji pa ćete na kraju dobiti desert lijepog oblika, a obične kuglice po želji možete uvaljati u kakao ili npr. mljevene pistacije ili kokos.

Nisam najbolji fotograf hrane na svijetu pa možda ne izgledaju lijepo kao sve one torte i čokolade koje viđate posvuda, ali garantiram vam da su ukusne i jest ćete ih bez grižnje savjesti. Ovdje nema potrebe za pečenjem, samo sve smiješam, napravim oblike po želji i stavim ih u frižider, a možete ih i odmah jesti, zaključila je lijepa Jelena.

Pročitaj još
Pročitaj još