Fini, sočni povrtni burgeri već dugo nam nisu strani, naprotiv. Možemo ih naći u bezbroj kombinacija, oblika i boja. Naš današnji burger od brokule i kvinoje zelene je boje i odličan je saveznik u borbi protiv sivih dana i gladi!

Ispecite ove divne, jednostavne, povrtne burgere, smjestite ih u fina peciva s omiljenim prilozima poput zelene salate i baby špinata, kiselih krastavaca, kolutova luka i rajčice, preljev od jogurta i uživajte u svakom zalogaju.

Preporučujemo da ih konzumirate tople, no ni kad se ohlade, neće razočarati okusom. Ubacite malo zelene boje u ove sive, zimske dane.

Znate li što je kvinoja? Kvinoja nije žitarica kako mnogi misle, već sjemenka biljke koja je srodna špinatu i jedna je od 10 najzdravijih namirnica na svijetu.

Sastojci:

200 g kvinoje
250 g brokule
1 jaje
50 g krušnih mrvica
50 g ribanog parmezana
1 žlica maslinova ulja
prstohvat soli
malo papra

Priprema:

1. Brokulu operite, razdvojite na manje cvjetove pa skuhajte na pari (kuhajte oko 10 minuta).

2. U posudu stavite 400 ml vode, kad voda zavrije dodajte kvinoju, poklopite i kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta. Ohladite.

3. U blender ubacite pola kuhane kvinoje i brokulu pa izblendajte.

4. U široj posudi izmiješajte polovicu kuhane kvinoje sa izblendanim sadržajem, dodajte jaje, krušne mrvice, parmezan, maslinovo ulje, sol i papar. Ostavite smjesu da odstoji oko 15 minuta.

5. Formirajte burgere, uvaljajte ih u krušne mrvice pa ih ispecite na dobro zagrijanoj tavi koju ste premazali s malo ulja.

6. Poslužite samostalno uz omiljeni umak ili ih poslužite u pecivu uz omiljene priloge (zelena salata, luk, rajčica, krastavci).

Brokula je, s druge strane, povrće iz porodice krstašica koje sadrži antioksidanse koji čiste tijelo od brojnih toksina i spada u 10 namirnica koje tjeraju nikotin iz tijela, otkrijte i ostale.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju