Kad se spoje desert i alkoholno piće nastaje – čokoladni liker. Radi se o vječnom klasiku koji tako dobro paše na kraju radnog tjedna i savršen je izbor za večernje druženje s prijateljicama. Sladak i zasitan liker nastaje u tren oka i puno je bolji od kupovnoga.

Za ovaj je liker potrebno tek nekoliko sastojaka za koje ne treba odvojiti puno novca, a nastaje u tri jednostavna koraka. Sve što treba je pomiješati mlijeko šećer i čokoladu, dodati puding i rum, a okus je fantazija.

Liker od čokolade – sastojci:

  • 1 l mlijeka
  • 1 kg šećera
  • 20 dkg čokolade za kuhanje
  • 2 pudinga od čokolade
  • 2 žlice kakaa
  • 500 ml ruma

Liker od čokolade – priprema:

  1. Odvojite 100 ml mlijeka. Pomiješajte ostatak mlijeka, šećer i kockice čokolade za kuhanje. Stavite na vatru i čekajte da zakuha, uz konstantno miješanje.
  2. Pomiješajte puding od čokolade i kakao pa smjesu razmutite u 100 ml mlijeka koje ste prethodno odvojili. Smjesu s pudingom ukuhajte u mlijeko, šećer i čokoladu za kuhanje koje ste pripremili na samome početku. Miješajte sve dok ne dobijete homogenu, gustu smjesu.
  3. U mlaku smjesu dodajte pola litre ruma. Prohladite pa ulijte u boce.
  4. Ovako pripremljeni liker možete čuvati u hladnjaku do tri tjedna.

Još recepata za ukusne domaće likere koji će razveseliti drage ljude možete pronaći u nastavku. 

Liker od aronije Eliksir zdravlja: Recept za fini i mirisni liker od aronije Višnjevac Najjednostavniji recept za omiljeni liker od višanja Liker od oraha Nema do orahovca: Recept za ljekoviti liker star 90 godina Malinovac Malinovac: Recept za najfiniji okus djetinjstva u liker verziji Mušmule Napravite liker od mušmula: Ukusno piće koje regulira kolesterol i probavu

Živjeli! 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju