Manje od mjesec dana dijeli nas od Božića pa je ovo najbolje vrijeme za prikupljanje ukusnih ideja koje će razveseliti obitelj i prijatelje, a ujedno i ukrasiti blagdanski stol i dobro se uklopiti u blagdansku fotografiju.

Galerija Lisnati borić Lisnati borić Lisnati borić +2 Svaki traku zarolajte kao na fotografiji

Recept koji donosimo u nastavku ima baš sve te kriterije, a napraviti ga je zaista brzo i jednostavno. Za lisnati borić s čokoladnim punjenjem ne trebati mijesiti tijesto niti biti posebno vješti u kuhinji jer jednostavna poslastica uspijeva baš svima i gotova je za tren oka.

U nastavku možete pročitati i pogledati recept za hrskavi borić od lisnatog tijesta za koji će vam trebati tek tri sastojka.

Lisnati borić – sastojci:

  • Dva paketa svježeg lisnatog tijesta ( ili jedan paket zamrznutog lisnatog tijesta)
  • Čokoladni namaz
  • Šećer u prahu

Lisnati borić – priprema:

  1. Razvucite lisnato tijesto, stavite ga na papir za pečenje pa ga izrežite u obliku bora kao što je prikazano na videu.
  2. Cijelu površinu bora premažite čokoladnim namazom.
  3. Preko bora prebacite i drugi dio lisnatog tijesta, lagano ga utisnite pa obrežite krajeve.
  4. Nožem izrežite trake kao na videu pa svaku uvrnite.
  5. Od ostatka tijesta pomoću kalupa u obliku zvijezde izrežite dvije jednake zvjezdice. Prvu premažite čokoladnim namazom pa ju preklopite drugom zvjezdicom.
  6. Zvjezdicu postavite na vrh bora.
  7. Lisnati borić pecite u pećnici zagrijanoj za 200 stupnjeva oko 15 minuta, odnosno dok ne poprimi zlatnu boju.
  8. Ohladite borić pa ga posipajte šećerom u prahu.

Savjet: Višak tijesta koji je ostao nakon što ste izrezali možete pretvoriti u kiflice.

U nastavku možete pronaći još ideja za blagdanske kolače. 

Crveni raspucanci Red velvet raspucanci: Recept za keksiće koji izgledaju kao Božić na pladnju Keksi baci di dama Najlakši recept za keksiće baci di dama nastale prema kraljevoj želji Medenjaci Medenjaci: Recept za blagdanske keksiće koji mogu trajati i do mjesec dana Čoko češeri Recept za brzinske božićne kolače koji izgledaju kao da ste ih radili cijeli dan Savijača s čokoladom Nikad dosta čokolade: Recept za kremastu savijaču koja je najbolja kad se radi večer prije Torta od čokolade i badema prava je fantazija - 1 S njom ne možete fulati: Recept za prefinu tortu od čokolade i badema Zebra kolač po receptu Natalije Milodanović - 1 Recept za zebra kolač: Biskvitni desert sa zgodnim šarama za koji ne treba mikser

Dobar tek! 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju