Kore za pite i savijače najgenijalniji su izum u kuhinji. S tom će se tvrdnjom složiti obožavatelji ove vrste slastica jer im uvelike olakšava pripremu. Tanke kore možemo puniti sa slanim i slatkim nadjevima i doista je teško odabrati najbolji.

Varijacija na temu je bezbroj, a danas vam donosimo recept za kremastu savijaču s čokoladnim punjenjem koja nastaje u tren oka, a može se pripremiti i dan do dva ranije pa peči po potrebi.

Kremasta savijača s čokoladom – sastojci:

500 g kora za pite i savijače

Prvi nadjev:

  • 3 jaja
  • 3 žlice šećera
  • 200 ml ulja
  • Pola šalice griza
  • 200 ml jogurta
  • 1 prašak za pecivo

Drugi nadjev:

  • Litra mlijeka
  • 9 žlica šećera
  • 3 vrećice pudinga od čokolade

Kremasta savijača s čokoladom – priprema:

  1. Prvo napravi drugi nadjev. Mlijeko sipati u zdjelu, dodati šećer i pustiti da zakuha. Dio mlijeka odvojiti i pomiješati s pudingom. Puding umiješati u kipuće mlijeko, miješati dok se ne zgusne i odložiti sa strane kako bi se ohladilo.
  2. Pripremite drugi nadjev za premaz kora. Umutite bjelanjke sa šećerom, dodajte žumanjke, ulje, griz, jogurt i prašak za pecivo.
  3. Pećnicu uključite na 180 stupnjeva. Za jednu štrudlu trebat će vam četiri kore pa ih tako podijelite. Ako želite manje štrudle možete motati i manje kora.
  4. Prve tri kore premazati s mješavinom za premaz kora. Na četvrtu koru staviti puding samo na rub kore pa zarolati. Četvrta kora se ne premazuje nadjevom s grizom, već se samo uz rub stavi puding.
  5. Ponoviti sve dok ne potrošite sve kore.
  6. Savijače prebaciti na pleh obložen papirom za pečenje pa premazati ostatkom nadjeva s grizom.
  7. Peći oko pola sata, a kad se ohladi staviti u frižider na najmanje šest sati. Tek onda rezati i poslužiti.

Savjet: Savijaču možete puniti s bilo kojim drugim pudingom, a bobičasto voće odlično paše uz puding od vanilije. 

Savijača s čokoladom Savijača s čokoladom blogerice Jelene Marić (Foto: Instagram@JekaMaric)

Recept za genijalnu savijaču s nama je podijelila food blogerica Jelena Marić, a u nastavku možete pronaći još ukusnih recepata. 

Štrudla od jabuka Štrudla od jabuka: Najlakši recept za kolač koji miriše na djetinjstvo Savijača s višnjama Jednostavan recept za brzu savijaču s višnjama i grizom Kolač sa šljivama Ne može lakše: Gotov za čas - recept za brzi kolač sa šljivama Kinder Bueno kolač Recept za kremasti kinder bueno kolač koji se ne peče Ljubičasti čoko kolač koji se ne peče - 3 Prefin i prelijep: Recept za čokoladni kolač koji se ne peče Brzi kolač s marelicama Brzi kolač s marelicama: Recept "na čaše" s kojim ne možete pogriješiti Torta Lijena žena Čokolada i voće, zaljubljeni par: Recept za brzu tortu s tri kreme Tart s malinama i čokoladom blogerice Ivane Šteković Hrskavo, a tako kremasto: Recept za neodoljivi tart s malinama i čokoladom Kolač s kokosom Recept za sočne kocke s kokosom i kremom od vanilije

Dobar tek! 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju