Jaja, šunka, mladi luk, umak od hrena i slasna sirnica, samo su neki od primjera bogatog doručka koji će se i ovog Uskrsa naći na našim stolovima. Tradicija je to koju vrijedi njegovati, ali na blagdanskoj trpezi pravo je osvježenje pronaći i nešto sasvim novo.

Galerija Mrkve od lisnatog tijesta Mrkve od lisnatog tijesta Mrkve od lisnatog tijesta +0 Mrkve od lisnatog tijesta gotove su za tren oka, a okus je fantazija

Zato smo pripremili jednostavne, a tako ukusne mrkve od lisnatog tijesta i kremastog sira.

Radi se o receptu koji nastaje u tren oka i mogu ga napraviti čak i oni koji baš i nemaju iskustva u kuhinji, a finalni rezultat je čista fantazija.

Mrkve od lisnatog tijesta – sastojci:

  • 500 g kremastog sira
  • Paket gotovog lisnatog tijesta
  • Svježi peršin 
  • Kopar
  • Vlasac
  • Prstohvat soli

Mrkve od lisnatog tijesta – priprema:

  1. Za oblik mrkve, odnosno stošca, prije svega treba pripremiti kalupe od aluminijske folije. Otrgnite četvrtasti komad folije, preklopite je u trokut – pa još jednom u trokut, a nakon toga spojite krajeve kako biste dobili relativno čvrsto postolje na koje ćete namotati lisnato tijesto, kao što je prikazano u videu.
  2. Lisnato tijesto narežite na trakice debljine dva prsta. Svaku trakicu omotajte oko postolja od aluminijske folije, stavite na pleh obložen papirom za pečenje pa ubacite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite 10 minuta.
  3. Za to vrijeme u zdjeli pomiješajte kremasti sir i začine pa smjesu prebacite u slastičarsku vrećicu.
  4. Pričekajte da se stošci od lisnatog tijesta malo ohlade, jer će biti puno lakše izvaditi foliju.
  5. Pomoću slastičarske vrećice napunite lisnato tijesto krem sirom pa ukrasite svježim peršinom.

Savjet: Ljubitelji mesa u smjesu od sira mogu dodati sitno sjeckanu šunku za još kompletniji obrok.

Mrkve od lisnatog tijesta Mrkve od lisnatog tijesta (Foto: Zadovoljna / Pavao Bobinac)

U nastavku možete pronaći još kreativnih recepeta za Uskrs. 

Sretan Uskrs i dobar tek!

Džin-tonik pinca Recept za džin-tonik pincu najbolji je uskrsni spoj do sada Prhki kolačići s maslacom Savršeni uz kavu ili čaj: Recept za prhke uskrsne keksiće s maslacom Pečena glazirana šunka Uskrsni specijalitet: Recept za pečenu glaziranu šunku Recept za pincu star 100 godina Recept za pincu star 100 godina koji odolijeva novim verzijama Torta Napoleon s pilićem Recept za kremastu tortu stvorenu za Uskrs, ali i za svaku priliku Uskrsni linceri Jannette Razum Prhki linceri: Obični keksići u novom ruhu koji će danima zadržati svježinu

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju