Mrkve od lisnatog tijesta
Mrkve od lisnatog tijesta (Foto: Zadovoljna / Pavao Bobinac)
Zdravlje & prehrana

Recept za lisnate mrkve gotove za 15 minuta

25-03-2024 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Jaja, šunka, mladi luk, umak od hrena i slasna sirnica, samo su neki od primjera bogatog doručka koji će se i ovog Uskrsa naći na našim stolovima. Tradicija je to koju vrijedi njegovati, ali na blagdanskoj trpezi pravo je osvježenje pronaći i nešto sasvim novo.

Galerija Mrkve od lisnatog tijesta Mrkve od lisnatog tijesta +1 Mrkve od lisnatog tijesta

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi

Zato smo pripremili jednostavne, a tako ukusne mrkve od lisnatog tijesta i kremastog sira.

Radi se o receptu koji nastaje u tren oka i mogu ga napraviti čak i oni koji baš i nemaju iskustva u kuhinji, a finalni rezultat je čista fantazija.

Mrkve od lisnatog tijesta – sastojci:

  • 500 g kremastog sira
  • Paket gotovog lisnatog tijesta
  • Svježi peršin 
  • Kopar
  • Vlasac
  • Prstohvat soli

Mrkve od lisnatog tijesta – priprema:

  1. Za oblik mrkve, odnosno stošca, prije svega treba pripremiti kalupe od aluminijske folije. Otrgnite četvrtasti komad folije, preklopite je u trokut – pa još jednom u trokut, a nakon toga spojite krajeve kako biste dobili relativno čvrsto postolje na koje ćete namotati lisnato tijesto, kao što je prikazano u videu.
  2. Lisnato tijesto narežite na trakice debljine dva prsta. Svaku trakicu omotajte oko postolja od aluminijske folije, stavite na pleh obložen papirom za pečenje pa ubacite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite 10 minuta.
  3. Za to vrijeme u zdjeli pomiješajte kremasti sir i začine pa smjesu prebacite u slastičarsku vrećicu.
  4. Pričekajte da se stošci od lisnatog tijesta malo ohlade, jer će biti puno lakše izvaditi foliju.
  5. Pomoću slastičarske vrećice napunite lisnato tijesto krem sirom pa ukrasite svježim peršinom.

Savjet: Ljubitelji mesa u smjesu od sira mogu dodati sitno sjeckanu šunku za još kompletniji obrok.

Mrkve od lisnatog tijesta Mrkve od lisnatog tijesta (Foto: Zadovoljna / Pavao Bobinac)

U nastavku možete pronaći još kreativnih recepeta za Uskrs. 

Sretan Uskrs i dobar tek!

Džin-tonik pinca Recept za džin-tonik pincu najbolji je uskrsni spoj do sada Slika nije dostupna Savršeni uz kavu ili čaj: Recept za prhke uskrsne keksiće s maslacom Slika nije dostupna Uskrsni specijalitet: Recept za pečenu glaziranu šunku Pinca Recept za pincu star 100 godina koji odolijeva novim verzijama Napoleon torta Recept za kremastu tortu stvorenu za Uskrs, ali i za svaku priliku Uskrsni linceri Prhki linceri: Obični keksići u novom ruhu koji će danima zadržati svježinu

Pročitaj još
Pročitaj još