Priprema božićnih kolača puno je više od kuhanja i pečenja – taj je slatki pothvat zapravo igra s najmilijima i stvaranje najljepših uspomena. Kako bi takvih trenutaka ovih blagdana bilo što više, pripremili smo snjegoviće od kokosa i bijele čokolade koji su tako ukusni, a istovremeno će oduševiti mališane koji s mamama izrađuju slastice.

Sve što treba napraviti za ove slatke snjegoviće jest pomiješati kokos i bijelu čokoladu, oblikovati kuglice i ukrasiti ih po želji. U nastavku donosimo recept za najslađi kolač ovih blagdana.

Snjegovići od kokosa – sastojci:

  • 400 g kokosovih pahuljica
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 300 g bijele čokolade
  • Gumeni kiseli bomboni
  • Crvena boja za kolače
  • Žuta boja za kolače
  • Slani štapići

Snjegovići od kokosa Snjegovići od kokosa (Foto: Zadovoljna.hr)

Snjegovići od kokosa – priprema:

  1. U zdjelu staviti slatko vrhnje i komadiće čokolade pa otopiti čokoladu na laganoj vatri.
  2. U veću zdjelu staviti kokos pa dodati otopljenu čokoladu.
  3. Oblikovati kuglice. Na kuglicu staviti malo bijele čokolade pa zalijepiti drugu kuglicu kako bismo dobili snjegoviće.
  4. Snjegoviće ukrasiti po želji. Slani štapići odličan su izbor za ruke, a nos se vrlo lako može napraviti pomoću boje za kolače. Ako nemate narančastu, možete pomiješati žutu i crvenu.
  5. Na samome kraju oblikujte šal od kiselih gumenih bombona.
  6. Snjegovići su odmah spremni za jelo.

U videu možete pogledati recept za snjegoviće od kokosa, a u nastavku možete pronaći još božićnih recepata. 

Čokoladni napitak s kavom i šlagom Recept za kavu s čokoladnim iznenađenjem koja može biti desert Crveni raspucanci Red velvet raspucanci: Recept za keksiće koji izgledaju kao Božić na pladnju Recept za čoko rum kolačiće - 4 Recept za rum kolačiće koji će biti glavni ljepotani na blagdanskom stolu Pita mađarica Recept za pitu mađaricu kakvu pamtimo još iz djetinjstva Šubara Recept za šubare: Kremasti blagdanski kolačići s kokosom i čokoladom Breskvice Breskvice: Kolačići bez kojih ne može niti jedan blagdanski pladanj s kolačima Keksi baci di dama Najlakši recept za keksiće baci di dama nastale prema kraljevoj želji Vanilin kiflice Recept za prhke i prefine vanilin kiflice Krešenti Krešenti: Recept za božićne kolačiće s orasima i čokoladom Medenjaci Medenjaci: Recept za blagdanske keksiće koji mogu trajati i do mjesec dana

Dobar tek!

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju