Štrudlama je doista teško odoljeti, bile one nadjevene slatkim ili slanim nadjevima. Na ovu temu postoji jako puno varijacija, a recepti su to kojim se uvijek vraćamo jer ih možemo prilagoditi sastojcima koje imamo u hladnjaku.

U nastavku možete pročitati recept za slasnu štrudlu punjenu brokulom i mozzarellom koja je prikladna za vegetarijance i savršen je način za klincima „uvaliti“ malo povrća u jednom sasvim drugačijem obliku.

Štrudla s brokulom i sirom – sastojci:

  • Paket kora za savijače
  • Glavica brokule
  • Glavica luka
  • 200 g ribane mozzarelle
  • 1 veće jaje
  • 100 ml ulja + 200 ml mineralne vode
  • Sjemenke po želji
  • Sol, papar, češnjak u prahu

Štrudla s brokulom i sirom – priprema:

  1. Skuhajte brokulu u slanoj vodi, ohladite je i narežite na sitno. I luk narežite na sitne kockice ili ga naribajte.
  2. Povrću dodajte naribani sir i jaje pa sve pomiješajte u kompaktnu smjesu i začinite. 
  3. Pripremite preljev tako što ćete pomiješati ulje i mineralnu vodu te dodati prstohvat soli.
  4. Složite štrudlu. Raširite jednu koru i premažite je preljevom od ulja i mineralne pa na nju zalijepite drugu koru. Stavite nadjev uz rub kore pa ponovite postupak. Jednu štrudlu zarolajte kada ste potrošili četiri kore.
  5. Nastavite postupak sve dok ne potrošite sve kore.
  6. Pleh obložite papirom za pečenje pa posložite štrudle. Prelijte ostatkom mješavine ulja i mineralne vode, posipajte sjemenkama i pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj za 200 stupnjeva.

Štrudla s brokulom i sirom Najbolja je dok je topla jer se sir lijepo razvlači (Foto: Getty Images)

Još sličnih recepata možete pronaći u nastavku. 

Slika nije dostupna Gotova za tren! Recept za slasnu lisnatu savijaču sa sirom i šunkom Pita sa šunkom i sirom Najfinija na svijetu: Recept za pitu sa šunkom i sirom koju uopće nije problem napraviti Pita s tikvicama Recept je ludilo: Fantastična pita s tikvicama, špinatom i sirom Pita s mesom i krumpirom S mesom i krumpirom: Stari recept za posebno sočnu pitu s preljevom Pita s tikvicama Savršena topla i hladna: Recept za najbržu pitu s tikvicama i sirom Pizza pita Recept za slasnu savijaču sa šunkom i sirom koju će obožavati svi članovi obitelji Carska pita Sočna carska pita ukusan je, brz i jeftin ručak savršen za pražnjenje hladnjaka Brza pita od sira Brza pita od sira topi se u ustima i još je bolja nego ona iz pekare

Dobar tek! 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju