Spoj čokolade, malina i hrskavog tijesta malo koga može ostaviti ravnodušnim. Kod pripreme tarta najvažnije je pogoditi savršene sastojke, zamijesiti prhko tijesto i čekati da se sastojci sami spoje u neodoljive okuse.

Ako ste ovog vikenda planirali pripremiti slasticu koja će oduševiti cijelu obitelj, pročitajte sljedeće retke jer vam donosimo recept za ukusni tart s malinama i čokoladom od kojega rastu zazubice.

Tart s malinama i čokoladom – sastojci:

Za tijesto:

  • 220 g glatkog brašna
  • 60 g šećera u prahu
  • 150 g hladnog maslaca
  • 2 žumanjka

Za kremu od malina:

  • 250 g svježih ili smrznutih malina
  • 4 žlice šećera
  • 1 žlica gustina + 4 žlice vode

Za ganache kremu:

  • 300 g mliječne čokolade
  • 200 ml vrhnja za šlag

Tart s malinama i čokoladom – priprema:

  1. Pripremite tijesto. U posudu stavite brašno, maslac, šećer i žumanjke pa zamijesite tijesto. Zamotajte u prozirnu foliju i stavite u frižider na pola sata.
  2. Kalup za tart premažite uljem. Tijesto razvaljajte između dva papira za pečenje. Skinite gornji papir. Tijesto preokrenite u kalup pa skinite i drugi papir. Prstima utapkajte tijesto po dnu i rubovima kalupa. Odrežite višak.
  3. Tijesto izbockajte vilicom, stavite masni papir i neki teret poput graha kako bi spriječili dizanje tijesta tijekom pečenja. Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta.
  4. Pripremite kremu od malina. Sjedinite malina i šećer, a kad smjesa zakuha dodajte gustin pomiješan s vodom. Vruću kremu rasporediti po tijestu.
  5. Čokoladu nasjeckajte na sitne kockice, a vrhnje za šlag zagrijete do vrenja pa ga prelijte preko čokolade. Pripremljeni ganache prelijte preko kreme od malina i poravnajte.
  6. Hladite najmanje tri sata pa ukrasite po želji.

Tart s malinama i čokoladom blogerice Ivane Šteković Tart s malinama i čokoladom blogerice Ivane Šteković (Foto: Instagram@ivanina_kuhinja)

Genijalni recept za tart s malinama i čokoladom s nama je podijelila blogerica Ivana Šteković, a još recepata možete pronaći na njezinom profilu na Instagramu, te u nastavku: 

Kolač s kokosom Recept za sočne kocke s kokosom i kremom od vanilije Torta od čokolade i badema prava je fantazija - 1 S njom ne možete fulati: Recept za prefinu tortu od čokolade i badema Brza torta s malinama blogerice Staše Najbrža torta s malinama: Recept za koji vam treba 15 minuta Parfe torta Nataše Pralice Može ići i u zamrzivač: Recept za parfe tortu koja podsjeća na sladoled Kolač od jogurta i breskva Od jogurta i bresaka: Recept za lagan ljetni kolač koji ćete obožavati Torta od čokolade Gotova začas! Recept za sočnu čokoladnu tortu bez konkurencije Cheesecake s jagodama i bijelom čokoladom Recept za cheesecake nešto drugačiji od klasičnog, a možda još i bolji Kolač od kokosa po receptu Nataše Pralice Gotov za 20 minuta: Najfiniji kolač od kokosa koji se topi u ustima Čupava pita s trešnjama Čupava pita s trešnjama: Recept za desert koji osvaja ljubitelje voćnih kolača na prvi zalogaj

Dobar tek!

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju