Ljeti nam se najviše sviđaju jednostavni, brzi i laki recepti koji su prozračni i lagani, a istovremeno mogu zadovoljiti želju za slatkim.

Ponekad jednostavni sastojci čine najbolju kombinacija okusa, a jedan takav recept donosimo vam u nastavku. Radi se o fantastičnoj torti koja spaja maline, vrhnje, kekse i šlag, a njezina glavna prednost jest činjenica da je gotova u 15 minuta.

Najbrža torta s malinama – sastojci:

  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 500 ml kiselog vrhnja
  • Ekstrakt vanilije
  • 200 g šećera u prahu
  • 400 g smrznutih malina
  • 500 g mljevenog keksa
  • šlag za ukras

Najbrža torta s malinama – priprema:

  1. Vrhnje za šlag umutiti da ne bude potpuno čvrsto, odnosno do trenutka kad promijeni teksturu u malo gušću. Dodati šećer i kiselo vrhnje pa umutiti do kraja.
  2. Postupno dodati mljeveni keks i zamrznute maline pa promiješati kratko rukom. Dodati i ekstrakt vanilije. 
  3. Staviti u kalup promjera 26 centimetara koji ste prethodno obložili prozirnom folijom.
  4. Ohladiti nekoliko sati, a najbolje preko noći. 
  5. Na kraju pripremiti šlag iz vrećice po uputama na pakiranju pa njime premazati tortu.

Savjet: Umjesto malina možete koristiti zaleđeno šumsko voće.

Recept za fantastičnu tortu s malinama s nama je podijelila blogerica Staša, a još ideja možete pronaći na YouTube kanalu i u nastavku: 

Parfe torta Nataše Pralice Može ići i u zamrzivač: Recept za parfe tortu koja podsjeća na sladoled Torta s pistacijama, malinom i plazmom Pistacija, maline i plazma: Recept za tortu koja bi vam lako mogla postati nova omiljena Ledena torta bez pečenja Ledena torta: Ovaj osvježavajući desert smućkat ćete za 15 minuta Torta od čokolade Gotova začas! Recept za sočnu čokoladnu tortu bez konkurencije Recept za zebra mousse tortu "Pravo čokoladno savršenstvo": Recept za zebra mousse tortu koja se ne peče Jagodica Bobica Jagodica bobica: Osvježavajuća proljetna torta savršen je način za iskoristiti jagode Recept za tortu od plazme i maka - 3 Recept za "najbržu tortu na svijetu" stvorenu za dane kada nemate puno vremena Pavlova od jagode Pavlova torta: Recept za popularni hrskavi desert s jagodama Čokoladna kremasta torta bez pečenja Bez pečenja: Recept za kremastu čokoladnu tortu koja se radi ekspresno Torta od kokosa s malinama Kokos-torta s malinama: Kremasta slastica s manje kalorija koju nije problem pripremiti Tiramisu s malinama Recept za ljetni kolač u kojem puno duže uživamo nego što ga pripremamo

Dobar tek! 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju