Ljeto još uvijek traje, a to znači da ne volimo previše vremena provoditi u kuhinji. Zato vam donosimo recept za najbržu tortu zanimljivog imena Lijena žena koju smo pronašli na Instagramu Lidije Đurić, food blogerice poznate po jednostavnim, a savršenim slasticama.

Sve što trebate učiniti jest napraviti tri varijacije kreme i slagati ih u kalup. Iako recept zvuči previše jednostavno da bi bilo istinito, pratitelji ispod recepta potvrdili su njegovu kvalitetu.

Isproban, jednostavan, a tako fenomenalan i kremast, komentar je jedne pratiteljice, a druga je dodala da ovu tortu pravi godinama te da joj je omiljena. U nastavku provjerite recept i sami se uvjerite.

Sastojci:

  • 500 g šlaga u prahu
  • 500 g hladne mineralne vode
  • 200 g mljevenog keksa
  • 150 g višanja ( ili nekog drugog voća)
  • 150 g čokoladnog namaza

Dodatno:

  • Ribana čokolda za dekoraciju

 Priprema:

  1. U velikog zdjeli pomiješati šlag i dobro ohlađenu mineralnu vodu. Izraditi ih u kremu pa kremu podijeliti na tri jednaka dijela.
  2. U jedan dio dodati mljeveni keks, u drugi dio voće, a u treći čokoladni namaz.
  3. Naizmjence ih slagati u kalup pa posuti ribanom čokoladom.
  4. Hladiti u frižideru preko noći, a ako ste nestrpljivi možete je staviti i u zamrzivač pa konzumirati nakon svega nekoliko sati.

Torta Lijena žena Torta Lijena žena s profila moje_djakonije (Foto: Instagram@moje_djakonije)

Recept za genijalnu tortu pronašli smo na Instagram profilu moje_djakonije, a u nastavku pronađite još recepata za torte. 

Torta od čokolade i badema prava je fantazija - 1 S njom ne možete fulati: Recept za prefinu tortu od čokolade i badema Brza torta s malinama blogerice Staše Najbrža torta s malinama: Recept za koji vam treba 15 minuta Parfe torta Nataše Pralice Može ići i u zamrzivač: Recept za parfe tortu koja podsjeća na sladoled Torta s pistacijama, malinom i plazmom Pistacija, maline i plazma: Recept za tortu koja bi vam lako mogla postati nova omiljena Ledena torta bez pečenja Ledena torta: Ovaj osvježavajući desert smućkat ćete za 15 minuta Torta od čokolade Gotova začas! Recept za sočnu čokoladnu tortu bez konkurencije Jagodica Bobica Jagodica bobica: Osvježavajuća proljetna torta savršen je način za iskoristiti jagode Recept za tortu od plazme i maka - 3 Recept za "najbržu tortu na svijetu" stvorenu za dane kada nemate puno vremena Pavlova od jagode Pavlova torta: Recept za popularni hrskavi desert s jagodama Čokoladna kremasta torta bez pečenja Bez pečenja: Recept za kremastu čokoladnu tortu koja se radi ekspresno

Dobar tek! 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju