Svestrani krumpir mnogima je omiljeni prilog. Osim što je prihvatljiv i zasitan, može se pripremiti na bezbroj načina i baš nam zato nikada ne dosadi. Ako ste planirali napraviti ukusan prilog ili jednostavni ručak koji će razveseliti sve ukućane, pročitajte sljedeće retke jer donosimo recept za zapečeni krumpir božanstvena okusa.

 

Zapečeni krumpir – sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 150 g maslaca
  • 150 g parmezana
  • 4 češnja češnjaka
  • majčina dušica
  • sol
  • papar

Zapečeni krumpir – priprema:

  1. Ogulite krumpir i narežite ga na što tanje ploške. Ploške dobro posušite krpom.
  2. Otopite maslac i dodajte mu protisnuti češnjak.
  3. Dublju tavu koja može u pećnicu premažite aromatiziranim maslacem. Kad se tava zagrije, složite prvi sloj krumpira. Krumpire premažite maslacem, obilno pospite parmezanom, solju, paprom i majčinom dušicom. Ponavljajte postupak sve dok ne potrošite sav krumpir.
  4. Naslagane slojeve krumpira stisnite poklopcem ili tanjurom. Tavu preklopite aluminijskom folijom pa na slaboj do srednje jakoj vatri pecite krumpir oko 20 minuta.
  5. Nakon 20 minuta krumpir preklopite velikim tanjurom pa ga okrenite. Vratite krumpir u tavu kako bi se ispekla i druga strana. Nakon 10 minuta prebacite složenac od krumpira u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite još 20 minuta
  6. Poslužite kao glavno jelo ili kao prilog uz meso.

U nastavku možete pronaći još ideja za ukusan, brz i cjenovno prihvatljiv ručak s krumpirom. 

Kiflice od krumpira Kiflice od krumpira s kremastim nadjevom toliko su ukusne da mogu zamijeniti ručak Pita s mesom i krumpirom S mesom i krumpirom: Stari recept za posebno sočnu pitu s preljevom Musaka Tajna je u pripremi: Recept za najfiniju musaku s krumpirom, mljevenim mesom i sirom Napravite varivo od krumpira i povrća koje već imate u kući Ručak za tri eura: Recept za fino proljetno varivo Francuska salata 600 kalorija manje: Trik za kremastu i sočnu francusku salatu bez hrpe majoneze Varivo od krumpira Varivo od krumpira koje je jeftino, ukusno i tako paše po hladnom vremenu Varivo od leće Ručak za 20-ak kuna: Recept za fino varivo koje se sprema bez previše filozofiranja

Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju