Zapečeni krumpir – sastojci:
- 1 kg krumpira
- 150 g maslaca
- 150 g parmezana
- 4 češnja češnjaka
- majčina dušica
- sol
- papar
Zapečeni krumpir – priprema:
- Ogulite krumpir i narežite ga na što tanje ploške. Ploške dobro posušite krpom.
- Otopite maslac i dodajte mu protisnuti češnjak.
- Dublju tavu koja može u pećnicu premažite aromatiziranim maslacem. Kad se tava zagrije, složite prvi sloj krumpira. Krumpire premažite maslacem, obilno pospite parmezanom, solju, paprom i majčinom dušicom. Ponavljajte postupak sve dok ne potrošite sav krumpir.
- Naslagane slojeve krumpira stisnite poklopcem ili tanjurom. Tavu preklopite aluminijskom folijom pa na slaboj do srednje jakoj vatri pecite krumpir oko 20 minuta.
- Nakon 20 minuta krumpir preklopite velikim tanjurom pa ga okrenite. Vratite krumpir u tavu kako bi se ispekla i druga strana. Nakon 10 minuta prebacite složenac od krumpira u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite još 20 minuta
- Poslužite kao glavno jelo ili kao prilog uz meso.
U nastavku možete pronaći još ideja za ukusan, brz i cjenovno prihvatljiv ručak s krumpirom.
Dobar tek!