Kada bismo razmišljali o nekom univerzalnom smislu života onda bi to bez sumnje bilo pomaganje onima koji si ne mogu pomoći sami. Na prvom mjestu to su djeca, stariji i nemoćni te životinje. A još kada dijete pomaže životinjama i kada je to dijete iz Hrvatske, imamo priču zbog koje pucamo od ponosa

U Splitu djeluje Udruga za dobrobit i zaštitu mačaka Deseti Život čiji su ciljevi i svrha skrb, sterilizacija/kastracija, liječenje, zbrinjavanje, pomoć pri udomljavanju uličnih mačaka, sprečavanje zlostavljanja i nehumanog postupanja s mačkama, podizanje opće svijesti kod odraslih i djece u odnosu prema mačkama, briga o poštivanju Zakona o zaštiti životinja, Odluke o postupanju i držanju životinja i slično. Sav taj posao obavlja 11 volonterki koje, uz par rijetkih individualaca koji im pomognu, skrbe o svim macama u Splitu.

Za svoj rad udruga Deseti Život oslanja se na donacije, a jedna donacija dobila je posebno mjesto u srcu svih djelatnika i volontera udruge.

'Sedmogodišnji Fredi svoj džeparac donirao je mačkama u skrbi udruge Deseti život, a a njegov veliki čin dobrote svi se možemo ugledati'

Naime, dok diljem Hrvatske neki loši pojedinci ostavljaju otrov namijenjen psima i mačkama te se općenito vrlo ružno odnose prema životinjama, srce sedmogodišnjeg Splićanina Fredija puno je dobrote i ljubavi prema pesekima i macama. Mali Fredi svoj džeparac donirao je životinjama u skrbi udruge Deseti Život.

Dječak Fredi je izdvojio svoj džeparac za ničije mace kojima je potrebna pomoć i poslao nam donaciju od 200 kuna. Nije zaboravio ni na pse za koje je poslao donaciju udruzi koja skrbi o njima. U ime svih maca, naše udruge i svih ljubitelja maca veliko hvala Frediju na ovakvoj plemenitoj gesti.

Hvala njegovim roditeljima i njegovoj teti Ani iz vrtića što su hranili njegovu ljubav i empatiju prema slabijima od sebe i odgojili ga kako treba.

Osim Frediju, ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji nas stalno ili barem ponekad podržavaju i s nama se na taj način vesele svakom spašenom životu
, piše na stranicama udruge Deseti Život.



Kako nam je ispričala volonterka Tanja Vukičević, Fredi je preko tete iz vrtića čuo za napuštenu kujicu sa štencima i udruzi koja je skrbila o njoj donio novčanu donaciju. Tetu je pitao i tko skrbi o macama jer on voli i mace i tako došao do udruge Deseti Život.

Fredi je za mace izdvojio 150 kuna te je dodao i maminih 50 kuna, kako je i napisao u poruci koja je stigla s donacijom.

Fredijev čin oduševio je njegove sugrađane i ljubitelje životinja te su u komentarima na Facebooku poručili:

Postat ćeš VELIKI čovjek! Bravo roditeljima na odgoju! Malo je takve djece, a još manje roditelja.

Koje divno, plemenito i sretno dijete!

Bravo Fredi sunce i bravo mama i tata!


Neka nas sedmogodišnji Fredi iz Splita sve potakne da budemo bolji ljudi i da pomažemo onima koji si ne mogu pomoći sami – jer to i je smisao svega, zar ne?

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju