Vjerujemo da su mnogi među vama ovih dana odlučili posjetiti frizera. Kraj ljeta mnogima je vrijeme kada žele barem osvježiti svoju kosu nakon izlaganja ljetnim vremenskim uvjetima.

Ako ste i sami u potrazi za idealnom frizurom, a volite zavriti u trendove, možda će vas zanimati što kažu stručnjaci za kosu.

Oni su kao jedan od najvećih jesenskih trendova izdvojili takozvana "tihu frizuru". Ove jeseni sve će biti u znaku slojeva i šiški, a "tiha frizura" spaja ova dva trenda.

Izraz tiho, prema riječima stručnjaka, označava nenametljivu, suzdržanu eleganciju ove frizure. Kažu i da se radi o idealnoj opciji za sve koji žele osvježiti izgled bez drastične promjene duljine kose. Naravno, za frizuru se mogu odlučiti i oni koji žele drastično kratiti kosu.

Kao što je već spomenuto, slojevi su najbitniji dio ove moderne i svestrane frizure, a njezin glavni cilj je postići ravnotežu između duljine i stila. Uz frizuru često idu i tanke, takozvane prozirne šiške te slojevi koji uokviruju lice.

Stručnjaci kažu da popularnost ove frizure raste i zbog činjenice da se lako država i da može osigurati promjenu bez žrtvovanja dužine kose.

Ljepota ove frizure leži i u činjenici da odgovara većini tipova kose i može se prilagoditi svačijem obliku lica i estetici. U svakom slučaju, radi se o sjajnom odabiru kada želite naglasiti crte lica. Frizura je posebno je prikladna za osobe sa srednje dugom do dugom kosom koje žele svojoj kosi dodati dimenziju i kretanje.

Ako vam se ova frizura čini kao dobra opcija za vašu kosu i stil, pobrinite se da s vašim frizerom budete jasni oko onoga što želite. Zatražite frizuru sa slojevima i šiškama koj uokviruju lice, koja pritom ne zahtijeva previše brige oko održavanja i koja će poboljšati prirodnu teksturu vaše kose.

Najbolja opcija je, naravno, pokazati nekoliko fotografija (ili videa) za inspiraciju poput ovih koje možete pogledati u nastavku.



Pet frizura s kojima tanka kosa izgleda puno gušće Emma Stone Amal Clooney nosi dugu, slojevitu frizuru Emma Stone rado nosi bob +2 Jessica Biel

Vrijeme je za kratku kosu: 10 predobrih frizura zbog kojih ćete se poželjeti ošišati Ursula Corbero Bella Hadid Léa Seydoux +6 Alexa Demie

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju