Preklopljene čizme hit su ove jeseni. Dokazuju to i brojni primjeri iz svjetskih metropola, ali i s hrvatskih ulica i trgova.

Galerija Brineta u preklopljenim čizmama u centru Zagreba - 1 Brineta u preklopljenim čizmama u centru Zagreba - 4 Brineta u preklopljenim čizmama u centru Zagreba - 3 +1 Jesenska kombinacija iz centra Zagreba kojom dominiraju čizme s gamašom

Preklopljene čizme, prekrivene čizme ili čizme s gamašom popularan su izbor brojnih dama ove jeseni.

Riječ je o čizmama visokih i predimenzioniranih sara koje izgledaju kao da ih je netko prekrio do potpetica.

Izvrsno se kombiniraju za street style kombinacije, a posebno lijepo izgledaju uz suknje mini kroja, tajice ili hlače užih nogavica.

Brineta u preklopljenim čizmama u centru Zagreba - 2 Jesenska kombinacija iz centra Zagreba kojom dominiraju čizme s gamašom (Foto: Josip Moler/Cropix)

Nadahnute su, pak, izgledom gamaša za gojzerice – zaštitnog pokrivala koji sprječava ulazak kiše i snijega u čarape tijekom planinarenje.

Modne verzije ovih čizama našle su put u brojne ženske ormare, te su preplavile svjetske ulice. Ni Zagreb u tome nije iznimka.

Svojom odjevnom kombinacijom prošlog je tjedna na ulicama glavnog grada pažnju privlačila smeđokosa dama upravo u ovakvom modelu čizama.

Brineta u preklopljenim čizmama u centru Zagreba - 3 Čizme s gamašom hit su jeseni (Foto: Josip Moler/Cropix)

Nosila je kaubojske čizme s gamašom iz Zare u bež boji koju karakterizira potpetica visoka oko osam centimetara.

Čizme su se sjajno uklopile uz ostatak njezina izdanja: mini suknju A kroja i bijeli predimenzionirani pulover s V izrezom.

Izdanje je zaokružila s crnom torbicom, sunčanim naočalama te s nekoliko decentnih komada zlatnog nakita.

Zara, čizme s gamašom i potpeticom, 49,95 eura Zara, čizme s gamašom i potpeticom, 49,95 eura (Foto: Internetske stranice proizvođača)

Šetnja centrom Zagreba u tajicama koje se ne bi svatko usudio nositi uz kratki top Ulična moda u centru Zagreba - 11 Ulična moda u centru Zagreba - 7 Ulična moda u centru Zagreba - 9 +11 Ulična moda u centru Zagreba - 5

Predobra kombinacija za šetnju Dubrovnikom podsjeća na stil kakav se nosio početkom 2000-ih Ulična moda u Dubrovniku - 9 Ulična moda u Dubrovniku - 5 Ulična moda u Dubrovniku - 8 +5 Ulična moda u Dubrovniku - 7

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju