Karijeru slavnog talijanskog dizajnera Valentina obilježila je jedna boja – crvena. Njegove crvene haljine desetljećima se nalaze se u ormarima najvećih svjetskih zvijezda

Dizajner Valentino Garavani oduvijek je težio bogatoj paleti boja u svojim kolekcijama, ali jednu je posebno volio. U pitanju je crvena, a nijansa koju dizajner preferira najsličnija je boji žarkih cvjetova poljskog maka i dobila je naziv po njemu – 'Rossi Valentino'.

Valentino posebno voli crvenu, a nijansa koju preferira najsličnija je boji cvjetova poljskog maka i dobila je naziv po njemu – 'Rossi Valentino'

Sam je često govorio kako je to za njega jedina boja koja se može natjecati s crnom i bijelom.

Prvu haljinu u crvenoj boji pod nazivom 'Fiesta' predstavio je 1959. godine i tijekom narednih desetljeća crvena haljina postala je stup svake njegove kolekcije.

Slavne ljepotice obožavaju njegove modele i odijevanje Valentinove crvene haljine na svečanim događanjima poput Oscara postalo je pitanje prestiža.

Svoju posljednju haute couture kolekciju predstavio je 2008. godine u pariškom muzeju Rodin. Na samom kraju revije 30 manekenki prošetalo je pistom u identičnim crvenim haljinama i muzejom se prolomio gromoglasni pljesak, a Valentino se oprostio svijeta mode okružen haljinama koje su ga zauvijek obilježile.

U galeriji pogledajte 14  crvenih 'čarobnica' velikog modnog majstora.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju