Bundevu, kraljicu jeseni, šteta je ne iskoristiti i kao slasno jelo na tanjuru, jedan od najjednostavnijih načina pripreme bundeve je pečena u pećnici.

Kod pečenja bundeve nema prevelike mudrosti, radi se o najjednostavnijem receptu za koji vam je potrebno tek malo vremena.

Sami po želji možete odrediti okus pečene bundeve koja se najčešće priprema u slatkoj ili slanoj varijanti, čiji okus određuju naravno začini. Đumbir, češnjak, ljute papričice odlično se slažu uz slatkasti okus bundeve, dok su njezini idealni partneri u slatkoj varijanti cimet, javorov sirup, vanilija i rum.

Pečena bundeva najčešće se priprema u slatkoj ili slanoj varijanti, čiji okus određuju naravno začini

Sastojci:

  • polovica bundeve
  • maslinovo ulje
  • začini po želji ovisno želite li slatku ili slanu varijantu

Priprema:

  1. Bundevu prerežite na pola i očistite od sjemenki kako bi dobili samo čisti mesnati dio. Na vanjskoj strani nožem zarežite male utore s razmakom od dva i pol centimetra i sljedeći oznake režite šnitu po šnitu. Jednaka debljina je važna kako bi se svaki komad bundeve ravnomjerno ispekao.
  2. Šnite položite na namašćeni protvanj, te ih pokapajte maslinovim uljem i dobro izmiješajte. Na svaku šnitu stavite začine koje ste odabrali. Za slanu varijantu sami možete pripremiti mješavinu od češnjaka, malo đumbira, slatke paprike i soli koju je dovoljno samo posuti po vanjskoj strani narezane i nauljene bundeve.
  3. Pripremljenu bundevu pecite u pećnici na 180°C oko 45 minuta, poslužite toplu.

Isprobajte i ostale recepte s bundevom: 

Ilustracija cheesecakea s bundevom Cheesecake s bundevom: Recept za kremasto savršenstvo koje miriše na jesen Muffini s bundevom Recept za brzinske muffine s fetom i bundevom koji nestaju brže od bučnice Bučnica Bučnica: Domaći recept za netipični desert koji može zamijeniti ručak

Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju