Pečena bundeva
Pečena bundeva (Foto: Getty Images)
Zdravlje & prehrana

Pečena bundeva zbog koje i omiljeni krumpir pada u drugi plan

31-10-2023 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Bundevu, kraljicu jeseni, šteta je ne iskoristiti i kao slasno jelo na tanjuru, jedan od najjednostavnijih načina pripreme bundeve je pečena u pećnici.

Kod pečenja bundeve nema prevelike mudrosti, radi se o najjednostavnijem receptu za koji vam je potrebno tek malo vremena.

U trendu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Ulična moda u centru Zagreba - 12 I visoke čizme Trudnica iz Zagreba vrhunski se sredila, nosi najpoželjniju zimsku haljinu, i to kratki model

Sami po želji možete odrediti okus pečene bundeve koja se najčešće priprema u slatkoj ili slanoj varijanti, čiji okus određuju naravno začini. Đumbir, češnjak, ljute papričice odlično se slažu uz slatkasti okus bundeve, dok su njezini idealni partneri u slatkoj varijanti cimet, javorov sirup, vanilija i rum.

Pečena bundeva najčešće se priprema u slatkoj ili slanoj varijanti, čiji okus određuju naravno začini

Sastojci:

  • polovica bundeve
  • maslinovo ulje
  • začini po želji ovisno želite li slatku ili slanu varijantu

Priprema:

  1. Bundevu prerežite na pola i očistite od sjemenki kako bi dobili samo čisti mesnati dio. Na vanjskoj strani nožem zarežite male utore s razmakom od dva i pol centimetra i sljedeći oznake režite šnitu po šnitu. Jednaka debljina je važna kako bi se svaki komad bundeve ravnomjerno ispekao.
  2. Šnite položite na namašćeni protvanj, te ih pokapajte maslinovim uljem i dobro izmiješajte. Na svaku šnitu stavite začine koje ste odabrali. Za slanu varijantu sami možete pripremiti mješavinu od češnjaka, malo đumbira, slatke paprike i soli koju je dovoljno samo posuti po vanjskoj strani narezane i nauljene bundeve.
  3. Pripremljenu bundevu pecite u pećnici na 180°C oko 45 minuta, poslužite toplu.

Isprobajte i ostale recepte s bundevom: 

Cheesecake s bundevom Cheesecake s bundevom: Recept za jesensko kremasto savršenstvo Muffini s bundevom i fetom Recept za brzinske muffine s fetom i bundevom koji nestaju brže od bučnice Bučnica Nema do bučnice: Pročitajte jednostavni recept za jesenski klasik

Dobar tek!

Pročitaj još
Pročitaj još