Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Tijesto za pizzu koje uvijek uspijeva

03-12-2013 Piše Zadovoljna
komentari

Svladavanje izrade domaće pizze brojnima je pothvat od kojeg ne odustaju dok ne pronađu savršenu mjeru nadjeva i prije svega ne postignu mekano tijesto s pomalo hrskavim rubovima kakvo nude najbolji pizza majstori. U izradi savršenog tijesta, koje brojnima često ne uspijeva, postoje brojni savjeti i mali trikovi, no mi vam donosimo recept bez aduta u rukavu koji možete lako svladati samo ukoliko pratite recept u najsitniji detalj

Sastojci za tijesto za pizzu:

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

- 600 g brašna ( 350g glatkog + 250g oštrog brašna )
- 5 g suhog kvasca
- 1 dcl mlijeka
- 2.5 dcl tople vode
- 1 dcl maslinovog ulja
- 2 žlice morske soli
- 1 žlica šećera

>>Anti-junk pizza: Možete ju jesti kad god poželite

Priprema:
1. U veliku posudu dodajte brašno, sol i šećer pa sve dobro izmiješajte, potom u sredini napravite udubinu i u nju dodajte suhi kvasac. Na kvasac dolijte mlijeko, vodu i počnite mijesiti, te postepeno dodajite maslinovo ulje.

2. Tijesto ostavite na sobnoj temperaturi oko pola sata i potom kada se udvostruči prebacite ga na pobrašnjenu površinu i počnite ponovno mijesiti. Vratite natrag u posudu i pustite da odstoji oko sat vremena, potom ga prebacite na ravnu površinu i rukama nježno razvlačite, kada osjetite da puca nastavite s valjkom razvlačiti tijesto do centimetar debljine.

3. Tijesto prebacite na protvan i dodajte omiljene sastojke.

Savjet: Brašno obavezno prosijte, koristite morsku, a ne kuhinjsku sol jer morska bolje radi na dizanju tijesta. Vodu i mlijeko uvijek kratko ugrijte prije upotrebe u tijestu, tek toliko da nije hladno.

 

Pročitaj još
Pročitaj još