Blistava i zdrava kosa najljepši je ukras. Kada govorimo o kosi, treba znati da svaka osoba ima oko 100.000 vlasi, a normalnim se smatra svakodnevni gubitak između 50 do 100 vlasi. Primijetite li da vaša kosa ispada više nego uobičajeno potrebno je preispitati svoje životne navike i potražiti uzročnika. Donosimo 5 najčešćih uzroka prekomjernog ispadanja kose

STRES
Stres značajno utječe na naše zdravlje, a takvo stanje može prouzročiti i gubitak kose. Zbog stresa kosa sporije raste, gubi sjaj i postaje suha. Stres utječe na zadržavanje natrija (soli), koji se može akumulirati oko folikule vlasi uzrokujući smanjeni prijenos hranjivih tvari do folikule

LIJEKOVI
Citostatici, vitamin A i njegovi derivati, antidepresivi, hormoni (testosteron), lijekovi za smanjenje masnoća u krvi, određene vrste lijekova za visoki tlak također mogu izazvati prekomjerno ispadanje kose.

Stres značajno utječe na naše zdravlje, a takvo stanje može prouzročiti i gubitak kose

NEDOSTATAK MINERALA
Nedostatak minerala u organizmu poput željeza i cinka može uzrokovati ispadanje vlasi što se najviše očituje kod žena u razdoblju pred menopauze, dok krivca za lomljivu kosu možete pronaći i u nedostatku vitamina A. Dobra cirkulacija krvi stimulira njezin rast sprečava opadanje, a hrana bogata željezom potiče cirkulaciju u vlasištu.

BOLESTI
Infekcije, razne kožne bolesti poput pityriasis amiantacea i seboreja te poremećaj rada štitnjače, hormonalni poremećaj pa čak i policistični jajnici mogu biti uzročnici prekomjernog ispadanja kose. Primijetite li promjene na koži, vlasištu ili strukturi vlasi najbolje bi bilo potražiti pomoć liječnika.

DIJETE
Dijete koje podrazumijevaju niski unos ugljikohidrata mogu utjecati na lošu kvalitetu kose i uzrokovati njezino ispadanje. Razlog je nedostatak energije, odnosno nedovoljan unos kalorija i šećera. Možete jesti proteine koliko god želite, ali bez energije, vaša kosa će vidno izgubiti na kvaliteti.

Između 2 ciklusa rasta folikul vlasi ulazi u latentnu fazu tijekom koje prestaje njena aktivnost i ona ostaje prazna. Kako bi izašao iz te faze, folikul vlasi šalje signal za buđenje: proučavanjem upravo ove odlučujuće faze Istraživački centar L'Oréal je otkrio ključnu ulogu matičnih stanica u buđenju folikula u latentnoj fazi i obnovi kose.

Dercos Neogenic sa Stemoxydineom, prvom molekulom biomimetičkog djelovanja za poticanje djelovanja matičnih stanica. Aktiviraju se folikuli u latentnoj fazi zbog čega raste 1.700 novih vlasi u 90 dana*.

Tijekom listopada i studenog Vichy omogućuje ekskluzivne besplatne analize vlasišta u odabranim Vichy partner ljekarnama za odabir najprikladnijeg Dercos tretmana za svaku individualnu potrebu. Bez obzira da li se radi o gubitku kose, prorijeđenoj kosi, o problematici suhe, tanke, masne ili kose sklone peruti, Dercos omogućuje pravo rješenje za svaku potrebu. 

Tijekom istog perioda Vichy predstavlja posebnu ponudu: 20 % popusta na sve Dercos proizvode za ljepotu i zdravlje Vaše kose. Odabrane ljekarne kao i više informacija su dostupne na: www.vichy.hr/dercosklinika

Želite isprobati Vichy proizvode za njegu kose? Vichy vam je pripremio poklon pakete!

Za čitateljice Zadovoljna.hr Vichy je pripremio 4 paketa proizvoda kako biste mogle vidjeti učinak i na svojoj kosi.

Paket 1: Dercos Aminexil Pro za žene i energetski šampon protiv ispadanja kose

Paket 2: Dercos Nutri Réparateur šampon i balzam

Paket 3: Dercos Anti Dandruf Dry šampon protiv prhuti za suhu kosu

Paket 4: Dercos mineralni šampon za jačanje kose namjenjen cijeloj obitelji i svim tipovima kose

Javite nam svoje podatke (ime i prezime, adresu, grad, e-mail i kontakt broj telefona) na e-mail zadovoljna.daruje@novatv.hr sa naznakom za Vichy i paketima koje biste htjele isprobati. 4 sretne čitateljice objavljujemo u petak 7.11.

* Kliničko ispitivanje u usporedbi s placebom na 101 osobi - prosječna vrijednost na vlasištu s alopecijom.

Sljedeće čitateljice Vichy daruje paketima u kojima mogu isprobati djelovanje Dercos linije za njegu i jačanje kose. Nadamo se da ćete biti zadovoljne:

Paket 1: Dercos Aminexil Pro za žene i energetiski šampon protiv ispadanja kose: Zrinka Korunić

Paket 2: Dercos Nutri Réparateur šampon i balzam: Smiljana Slavić

Paket 3: Dercis Anti Dandurf Dry šampon protiv prhuti za suhu kosu: Marta Horvat

Paket 4: Dercos mineralni šampon za jačanje kose: Ljiljana Borovec
 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju