Kvalitetno tijesto za pizzu presudno je za vaše uživanje u ovoj talijanskoj poslastici. Ono bi trebalo biti ukusno bez obzira na količinu umaka od rajčice, sira i drugih dodataka koje se na njega stavljaju – iznutra prozračno i nježne strukture, a izvana hrskavo

Svladajte recept za tijesto za pizzu koje će vam uspjeti svaki put – od brašna, praška za pecivo, sode bikarbone i grčkog jogurta. Grčki jogurt omiljen je diljem svijeta zbog svoje guste i kremaste teksture nalik na vrhnje, ali i zato što sadrži gotovo dvaput više proteina od klasičnog jogurta.

Sastojci za tijesto:

200 grama brašna
prstohvat soli
¼ žličice sode bikarbone
½ paketića praška za pecivo
200 grama grčkog jogurta

Priprema:

  1. Suhe sastojke pomiješajte i prosijajte.
  2. Tako pripremljenom brašnu dodajte grčki jogurt pa mijesite 5 do 8 minuta dok ne dobijete čvrstu kuglu koja se ne lijepi za prste.
  3. Tijesto potom razvucite na željenu debljinu, dodajte mu omiljene dodatke, pa stavite peći na uobičajen način.
  4. Želite li da tijesto bude hrskavije – razvucite ga na pola centimetara debljine, pa ga stavite peći u prethodno ugrijanu pećnicu na temperaturi od 220 stupnjeva.

Domaća pizza Pizza a la casa: Najvažniji savjeti pomoću kojih će baš uvijek ispasti savršeno Pizza pita Recept za slasnu savijaču sa šunkom i sirom koju će obožavati svi članovi obitelji Recept za pizza kruh Recept za mekani i slasni pizza kruh koji će zamirisati cijelu kuću Slika nije dostupna Najlakši ručak: Brzi recept za finu pizzu od samo pet sastojaka koju može napraviti baš svatko

Dobar tek!

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju